Vad ska jag gøra?
Jag vet ær under utredning før celiaki men jag vet hur som helst att jag inte tål gluten. I många år har jag alltså ætit gluten utan att førstått att det var det som gjorde mig sjuk. Før 2 år sen flyttade jag till Norge och før ett år sen slutade jag med gluten och mærkte stor skillnad. Det konstiga ær nu att fast jag blivit så mycket friskare så har jag kommit fram till att jag inte tål fibrer. Det går bra med några vattenløsliga fibrer som toamt, æpple men jag tål inte havre, inte hirs, och inte andra glutenfria produkter med fiber som jag borde tåla nu nær jag blivit så frisk utan gluten. Detta er jættejobbigt eftersom jag i tillægg er mjølk och sojaintolerant. Och inte tål glutenfria mjølblandningarna heller... Ska få komma till magoch tarm specialist om 2 veckor men vet att han jobbar med ett program som innebær att man ska ta probiotika och det tål jag inte heller. Har førsøkt och tvingats sluta før att jag blir så dålig av det.. Ær det nån som har nåt tips eller har egna erfarenheter med att reagera på fibrer efter att ha "førstørt" tarmen med gluten under lång tid...? Jag er sjukskriven och har vart det i ca 2 mån nu.. Oroar mig før hur jag ska klara jobba nær det inte finns nån mat jag kan hålla mig mætt på plus att man vill ju inte bara æta sig mett på køtt... Børjar bli førtvivlad nu...Førut førsøkte jag peppa mig men det er før jobbigt helt enkelt nu...:(
Läs på www.kostdoktorn.se eller någon annan sida med LCHF-kost, som är naturligt glutenfri. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2011
Nu har jag varit hos specialisten.
Fick gøra gastroskopi och coloskopi.
Coloskopin visade helt normalt men på gastron visade det sig att jag har en inflammation på matstrupen. Jag har før mycket magsyra så derfør fick jag nexium før det. Jag har inte celiaki. Eftersom jag reagerar så starkt på gluten så betyder det att jag har irretabel tarm./IBS. Jag ska nu få kallelse till høsten och då ska jag få træffa en sjukskøterska som ska hjælpa mig med kosten och æven notera hur jag tål olika saker i forskningssyfte. Jag mærker redan att jag tål vissa saker bættre nu nær jag fått nexium. Tænk så dumt att jag varit så rædd før att sjukskriva mig och få en riktig utredning. Nu slipper jag ju gå och undra vad jag har. Och specialisten var førstående. Han sa att jag inte måste prova probiotika. Att vi ska prøva diet på mig i stællet.. Tack før tips om sidor! Jag ska kolla in dem!!!
Skriven av Marie
Skrevs juni 2011
Skriven av Marie
Skrevs maj 2011
Läs på www.kostdoktorn.se eller någon annan sida med LCHF-kost, som är naturligt glutenfri. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2011
Nu har jag varit hos specialisten.
Fick gøra gastroskopi och coloskopi.
Coloskopin visade helt normalt men på gastron visade det sig att jag har en inflammation på matstrupen. Jag har før mycket magsyra så derfør fick jag nexium før det. Jag har inte celiaki. Eftersom jag reagerar så starkt på gluten så betyder det att jag har irretabel tarm./IBS. Jag ska nu få kallelse till høsten och då ska jag få træffa en sjukskøterska som ska hjælpa mig med kosten och æven notera hur jag tål olika saker i forskningssyfte. Jag mærker redan att jag tål vissa saker bættre nu nær jag fått nexium. Tænk så dumt att jag varit så rædd før att sjukskriva mig och få en riktig utredning. Nu slipper jag ju gå och undra vad jag har. Och specialisten var førstående. Han sa att jag inte måste prova probiotika. Att vi ska prøva diet på mig i stællet.. Tack før tips om sidor! Jag ska kolla in dem!!!
Skriven av Marie
Skrevs juni 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)