Vad ska man pensla kanelbullarna med?
Är det någon som har något bra förslag på vad man ska pensla kanelbullarna med i stället för ägg?
Prova att pensla med vatten eller mjölk bara. Jag brukar använda det när jag penslar bröd och har frön ovanpå. Så jag tror nog att även pärlsockret fastnar med hjälp av vatten eller mjölk :)
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs mars 2004
bland recepten hittar du "brödglans" som du kan använda istället för ägg att pensla med och det fastnar pärlsockret lika bra på som på ägg.
Skriven av Louise
Skrevs mars 2004
Jag penslar bullarna med vatten som jag rört i lite sirap i, det blir jättebra.
Skriven av Lisa
Skrevs maj 2004
Hej
När jag penslar bullar använder jag smält margarin. Det blir perfekt.Lycka Till /KAMILLA
Skriven av Kamilla
Skrevs maj 2004
jag vet en jätte kanon grej... du tar fram bullarna ur frysen och tinar upp dem sen smälter du bregott och doppar dem i strösocker det blir kanon
Skriven av Gäst
Skrevs november 2005
det räcker att pensla med vatten eller mjölk tycker jag. Man får ingen glansig yta men dem blir lika goda ändå.
Skriven av Lisa
Skrevs januari 2009
Jag har inte testat själv, men hört att man kan blanda lite vatten och honung och pensla på bullarna.
Skriven av Maria
Skrevs juli 2009
Ett bra tips är att pensla med mörk sirap, då ser bullarna ut som vanliga bullar (då de har fått lite färg på sig). Tomas
Skriven av Gäst
Skrevs september 2010
Receptet med brödglans är en bra variant tycker jag
Toppen, tack för bra tips. Kommer till nytta idag på kanelbullens dag :)
Skriven av Ebba
Skrevs oktober 2020
/Ulrika
Skriven av Ulrika
Skrevs mars 2004
Prova att pensla med vatten eller mjölk bara. Jag brukar använda det när jag penslar bröd och har frön ovanpå. Så jag tror nog att även pärlsockret fastnar med hjälp av vatten eller mjölk :)
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs mars 2004
bland recepten hittar du "brödglans" som du kan använda istället för ägg att pensla med och det fastnar pärlsockret lika bra på som på ägg.
Skriven av Louise
Skrevs mars 2004
Jag penslar bullarna med vatten som jag rört i lite sirap i, det blir jättebra.
Skriven av Lisa
Skrevs maj 2004
Hej
När jag penslar bullar använder jag smält margarin. Det blir perfekt.Lycka Till /KAMILLA
Skriven av Kamilla
Skrevs maj 2004
jag vet en jätte kanon grej... du tar fram bullarna ur frysen och tinar upp dem sen smälter du bregott och doppar dem i strösocker det blir kanon
Skriven av Gäst
Skrevs november 2005
det räcker att pensla med vatten eller mjölk tycker jag. Man får ingen glansig yta men dem blir lika goda ändå.
Skriven av Lisa
Skrevs januari 2009
Jag har inte testat själv, men hört att man kan blanda lite vatten och honung och pensla på bullarna.
Skriven av Maria
Skrevs juli 2009
Ett bra tips är att pensla med mörk sirap, då ser bullarna ut som vanliga bullar (då de har fått lite färg på sig). Tomas
Skriven av Gäst
Skrevs september 2010
Receptet med brödglans är en bra variant tycker jag
www.allergimat.com/recept.asp?id=145&namn=Brodglans-utan-agg
Skriven av Joakim
Skrevs oktober 2019
Toppen, tack för bra tips. Kommer till nytta idag på kanelbullens dag :)
Skriven av Ebba
Skrevs oktober 2020
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)