Vad ska man pensla kanelbullarna med?

Är det någon som har något bra förslag på vad man ska pensla kanelbullarna med i stället för ägg?

/Ulrika

Skriven av Ulrika
Skrevs mars 2004


Prova att pensla med vatten eller mjölk bara. Jag brukar använda det när jag penslar bröd och har frön ovanpå. Så jag tror nog att även pärlsockret fastnar med hjälp av vatten eller mjölk :)
/ Nina

Skriven av Nina
Skrevs mars 2004


bland recepten hittar du "brödglans" som du kan använda istället för ägg att pensla med och det fastnar pärlsockret lika bra på som på ägg.

Skriven av Louise
Skrevs mars 2004


Jag penslar bullarna med vatten som jag rört i lite sirap i, det blir jättebra.

Skriven av Lisa
Skrevs maj 2004


Hej
När jag penslar bullar använder jag smält margarin. Det blir perfekt.Lycka Till /KAMILLA

Skriven av Kamilla
Skrevs maj 2004


jag vet en jätte kanon grej... du tar fram bullarna ur frysen och tinar upp dem sen smälter du bregott och doppar dem i strösocker det blir kanon

Skriven av Gäst
Skrevs november 2005


det räcker att pensla med vatten eller mjölk tycker jag. Man får ingen glansig yta men dem blir lika goda ändå.

Skriven av Lisa
Skrevs januari 2009


Jag har inte testat själv, men hört att man kan blanda lite vatten och honung och pensla på bullarna.

Skriven av Maria
Skrevs juli 2009


Ett bra tips är att pensla med mörk sirap, då ser bullarna ut som vanliga bullar (då de har fått lite färg på sig). Tomas

Skriven av Gäst
Skrevs september 2010


Receptet med brödglans är en bra variant tycker jag

www.allergimat.com/recept.asp?id=145&namn=Brodglans-utan-agg

Skriven av Joakim
Skrevs oktober 2019


Toppen, tack för bra tips. Kommer till nytta idag på kanelbullens dag :)

Skriven av Ebba
Skrevs oktober 2020


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier