Vegetarian + gluten/laktos intollerant
Nu vet jag dock inte hur jag ska äta! Jag kommer ju ha svårt för att få i mig protein jag behöver mm dessutom är jag en fattig student, flyttar snart hemifrån! :/ Har ni tips ?
Jag kan ju tex inte äta bönor/linser osv.. och inte ost heller? (brukade äta västan/haloumi som är vegetarisk ost) Så hur ska jag få i mig protein? Ägg äter jag ju men jag kan ju inte leva på bara ägg.
tacksam för svar! =)
Skriven av Sarah
Skrevs juni 2009
Varför kan du inte äta bönor och linser? Dom är väl både vegetariska och laktos/glutenfria?Qinoa är också en bra proteinkälla =)
Skriven av Jessica
Skrevs juni 2009
Har samma problem och det har fått mig att börja äta kyckling och kalkon, i vart fall när jag är ute på restauranger o dyl. Hemma lagar jag mycket med tofu, ett tips är att gå till en asiatisk livsmedelsbutik och handla (köpte ett paket för 17 kr idag, jämfört med kung markattas för runt 40 kr...) Sojaprotein är användbart, finns ju in många olika former och är väldigt billigt (hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker). Annars är det bara att sätta igång och göra storkok av falafel och bönburgare och annat, när man inte kan köpa det vegetariska i frydisken. Dock vet jag att mycket i Familjen Dafgårds sortiment är glutenfritt, om du bor på ett ställe där det säljs. Lite meckigt är det allt!
Lycka till!
Skriven av Linnéa
Skrevs juni 2009
nu slipper ni laktosintolerans-krånglet!
Det har kommit en tablett till Sverige som funnits utomlands i flera år som gör att man kan leva och äta som vanligt. Man tar 1 enda tablett på morgonen, och sen kan man äta vanliga mjölkprodukter hela dagen.
Jag var också lakto-ovo-vegetarian och hade stora problem med att få i mig tillräckligt- fram till nu!
Jag har ätit prolaktas i 2 månader nu, och nu tänker jag inte ens på att jag är laktosintolerant. jag tar bara 1 tablett på morgonen, och sen är allt som vanligt igen. Underbart!
Den innehåller bara naturliga ämnen, och det är en nyttig bakerie som bryter ner mjölksockret mycket effektivare än laktasenzymer, och det är därför man bara behöver äta en enda tablett på morgonen. så glöm att som har att göra med laktosfria produkter att göra, nu kan du äta som vanligt!
gå in på www.prolaktas.se och beställ ett provpaket. nu är det slut med svindyra laktosfria produkter, nu kan du leva som en vanlig människa igen!
Skriven av victoria
Skrevs oktober 2009
Hejsan Sarah,
förstår ditt bekymmer var lakto-ovo-vegetarian i 12 år sedan upptäckte jag att jag inte tålde gluten och mjölk.
Därefter kämpade jag i 3 år innan jag började äta kött. Det var ett oerhört svårt beslut men livet var så oerhört svårt, och dessutom fick jag inte i mig tillräckligt med protein.
Mitt bästa råd till dig är att börja äta lättsmält kött såsom kyckling och fisk. Ifall du vill fortsätta som vegetarian är sojaprodukter i kombination med ägg bästa alternativen.
MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu
Skriven av N
Skrevs november 2009
Om du är laktosintolerant så kan du ju dricka laktosfri mjölk. Och jag undrar också varför du inte kan äta bönor och linser, de är ju både gluten-och laktosfria.
Skriven av Kari
Skrevs juni 2010
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)