Vete och /eller gluten

Hej!
För 3,5 år sedan gjorde jag ett pricktest och fick reda på att jag reagerade på bl a vete men inte på råg. Kan på så sätt veta att det inte handlar om glutenintolerans??? Jag undviker just nu vete helt för min mage krånglar jättemycket men äter fortfarnade rågprdukter. Kan det ändå röra sig om glutenintolerans???

Skriven av Lotta
Skrevs maj 2007


Vår tjej, 2år, är veteallergisk och hon kan inte äta varken råg, korn eller vanlig havre pga att de tillåts innehålla upp till 5%vete!!!! Och det funkar inte. Hon klarar inte heller vanliga glutenfria produkter, då de flesta innehåller vetestärkelse. Det måste vara naturligt glutenfria produkter isåfall, och Sempers 100%rena(från vete) havre. Hon skulle säkert kunna äta både råg och korn, om det bara fanns garanterat "rena" produkter. (Hon kan tex äta Rice krispies som innehåller spår av korn, utan problem.)
Från början kunde vi inte heller använda Oatlys produkter (utan fick köra på Rapsy), då de inte är helt "rena", men nu går det bra med glassen, pannkakssmeten och "grädden". Havremjölken blir för mycket spår fortfarande.
Hon tål inte heller mjölk, baljväxter, sten o kärnfrukt mm

Hoppas våra erfarenheter kan vara dej till nån hjälp!

Skriven av Marie
Skrevs maj 2007


Ok, det hade jag ingen aning om. Tackar för upplysningen!

Skriven av Lotta
Skrevs maj 2007


Jag har hört att man skulle kunna äta "Falu Rågrut" (knäckebröd) för att det är en "vete-ren" fabrik, men så funderar jag.....Var köper dom sin råg ifrån då?! Jag vet inte, men det kanske nån annan vet?!

Skriven av Liselotte
Skrevs juni 2007


Hej!
Nej, nej Falu rågrut skall Du inte prova. Jag har kollat med Wasabröd! Det är en skröna som poppat upp!

Skriven av Agneta
Skrevs juni 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier