Vetestärkelse
är det någon som inte tål vetestärkelse också. tycker ni det är extra besvärligt.
mvh Lottie
Skriven av Lottie
Skrevs januari 2003
Hej! Jag har en två åring som inte tål vetestärkelse. Visst är det jobbigt. Jätte jobbigt. Det finns ju inget färdigt bröd. Man måste baka allt själv och det är inte alltid det blir bra.
Skriven av Gäst
Skrevs april 2003
Hejsan! Jag är själv vete-, soja- och jordnötsallergiker. Visst är det jobbigt att hela tiden kolla om saker och ting innehåller vetestärkelse. Det finns dock en del färdiga brödsorter ute i handeln som är naturligt fria från gluten (vetefria). Det är klart att det är lite jobbigt att behöva baka minst en gång i veckan, men man vänjer sig. Ett tips är att göra storbak och sedan frysa in.
Hälsningar Eva-Maria.
Skriven av Eva-Maria
Skrevs januari 2004
Ja, detta är ett sorgligt bortglömt område av de glutenfria bagerierna. Lyckligtvis har det nu kommit två fina bakböcker med massor av bra recept; Friendly Bread samt Nytt bröd. De är mina biblar! :-)
Jag tror att i framtiden kommer fler och fler att gå över till naturligt glutenfritt av två orsaker: dels så finns det fortfarande gluten kvar i vetestärkelse och vi inser mer och mer att gluten inte är bra för någon, dels innehåller ju vete extremt mycket kadmium och det är inget som någon vill ha i sin kropp, inte ens de som säger att de tål vanligt vete... :-/
Skriven av Gäst
Skrevs september 2013
mvh Lottie
Skriven av Lottie
Skrevs januari 2003
Hej! Jag har en två åring som inte tål vetestärkelse. Visst är det jobbigt. Jätte jobbigt. Det finns ju inget färdigt bröd. Man måste baka allt själv och det är inte alltid det blir bra.
Skriven av Gäst
Skrevs april 2003
Hejsan! Jag är själv vete-, soja- och jordnötsallergiker. Visst är det jobbigt att hela tiden kolla om saker och ting innehåller vetestärkelse. Det finns dock en del färdiga brödsorter ute i handeln som är naturligt fria från gluten (vetefria). Det är klart att det är lite jobbigt att behöva baka minst en gång i veckan, men man vänjer sig. Ett tips är att göra storbak och sedan frysa in.
Hälsningar Eva-Maria.
Skriven av Eva-Maria
Skrevs januari 2004
Ja, detta är ett sorgligt bortglömt område av de glutenfria bagerierna. Lyckligtvis har det nu kommit två fina bakböcker med massor av bra recept; Friendly Bread samt Nytt bröd. De är mina biblar! :-)
Jag tror att i framtiden kommer fler och fler att gå över till naturligt glutenfritt av två orsaker: dels så finns det fortfarande gluten kvar i vetestärkelse och vi inser mer och mer att gluten inte är bra för någon, dels innehåller ju vete extremt mycket kadmium och det är inget som någon vill ha i sin kropp, inte ens de som säger att de tål vanligt vete... :-/
Skriven av Gäst
Skrevs september 2013
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)