Vetestärkelse i glutenfritt?
Hej
jag har just börjat med glutenfritt diet efter att ha fått reda på min intolerans....
De produkter som innehåller vetestärkelse är under gränsvärdet för hur mkt gluten de får innehålla. De har blivit processade för att få bort gluten. De kallas bara glutenfria. Sedan finns det naturligt glutenfria produkter också och de är gjorda av t.ex ris och majs dvs naturligt glutenfria sädesslag.
Skriven av Mona
Skrevs april 2010
jag har just börjat med glutenfritt diet efter att ha fått reda på min intolerans....
Det är ju jätte jobbigt men tror jag klarar mig ändå:-)
Jag blir lite förvirrad och inte klok på en sak...i mat affärerna finns bröd som är glutenfritt...men i innehålls förtäckningen står det att den innehåller vetestärkelse...hur går detta ihopp?
Skriven av Gäst
Skrevs april 2010
De produkter som innehåller vetestärkelse är under gränsvärdet för hur mkt gluten de får innehålla. De har blivit processade för att få bort gluten. De kallas bara glutenfria. Sedan finns det naturligt glutenfria produkter också och de är gjorda av t.ex ris och majs dvs naturligt glutenfria sädesslag.
Skriven av Mona
Skrevs april 2010
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)