Vill inte ha kladdiga kakor utan ägg

När jag bakar ex:sockerkaka med bakpulver i speciellt med Choklad i el annat blir den alltid kladdig,går sönder.
Mår dåligt om kakan inte är helt genomgräddad.
Har provat ha den inne lite längre men rädd blir för torr då. Provat äggersättning no egg, fick ont i magen av den.
Tål troligen inte nån annan sort heller då jag är väldigt känslig bla för kakaor som inte är helt genomgräddade,konstgjorda ämnen mm.
Är det någon som har nåt tips man kan göra så kakorna inte blir så kladdiga?

Skriven av Hanna
Skrevs februari 2012


Prova det här receptet på chokladkaka.

Blanda:
3,25 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2,25 dl socker
1/2 tsk salt
3 rågade msk cacao
1,5 tsk vaniljsocker

tillsätt:
0,75 dl rapsolja
1 tsk vinäger
2,25 dl vatten.

grädda 30-35 minuter i 175 grader.

den är inte alls dum och vill man så kan man servera den med lite glass eller vispgrädde.

Skriven av Katarina
Skrevs februari 2012


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier