Amaranth
hur ska man egentligen tillaga amaranth? inte som gröt utan som mat, istället för ris? måste man skölja dom innan? hur bär man sig åt då, fröna är ju så små?
Skriven av martin
Skrevs april 2006
Enklaste sättet att skölja Amaranth frön är att annvända sig av ett återanvändningsbart kaffefilter, eller annvända sig av en finmaskig sil. Fröna skall kokas ganska länge så de behöver bara sköljas om det är mycket smuts & skräp med i påsen.
Skriven av martin
Skrevs april 2006
Enklaste sättet att skölja Amaranth frön är att annvända sig av ett återanvändningsbart kaffefilter, eller annvända sig av en finmaskig sil. Fröna skall kokas ganska länge så de behöver bara sköljas om det är mycket smuts & skräp med i påsen.
Personligen så tycker jag att poppad Amranth är godast (se inlägg om godis).
Att blanda in hela frön i hembakt bröd är inte heller så dumt.
Skriven av Johan
Skrevs januari 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)