Baka bröd utan vete och jäst?
Hej är det någon som har ett recept på något bröd utan vete och jäst?? eller är det någon som vet vad man kan använda istället för jäst..har hört att man kan använda bikarbonat, bakpulver bla. funkar det bra??
Skriven av Ida
Skrevs december 2006
Visst kan man baka bröd med bikarbonat eller bakpulver istället för jäst, men sådant bröd bör ätas färskt och är inte så lyckat att frysa in. Jag har hittat ett recept på majsbröd som du kanske kan prova.
Tack för tipset :) kan man ersätta något annat för filmjölk? tål nämligen inte mjölk heller..men annars låter det väldigt gott =)
Skriven av Ida
Skrevs december 2006
Kallrörd, osötad Rapsy Frutty kanske. Det används ju på samma sätt som fil/yoghurt.
Skriven av Berit
Skrevs december 2006
Okej tack så mkt! :)
Skriven av Ida
Skrevs december 2006
I alla recept där fil eller yoghurt förekommer byter jag alltid ut mot "alpro soya" (typ av veg. yoghurt).
Funkar hur bra som helst, och behöver inte hålla på och blanda och förbereda som med rapsy.
Man hittar den i kylavdelningar i vilken mataffär som helst (5 dl platsburk)...
Skriven av Therese
Skrevs december 2006
Skriven av Ida
Skrevs december 2006
Visst kan man baka bröd med bikarbonat eller bakpulver istället för jäst, men sådant bröd bör ätas färskt och är inte så lyckat att frysa in. Jag har hittat ett recept på majsbröd som du kanske kan prova.
1½ dl majsmjöl
3 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
1½ dl filmjölk
1 ägg
2 msk olja
Smörj en långpanna, ca 20x30 cm, med olja och bröa den med majsmjöl eller klä den med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner filmjölken, ägget och oljan. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader ca 20 min. Skär kakan i 16 bitar.
Lycka till med baket!
Skriven av Berit
Skrevs december 2006
Tack för tipset :) kan man ersätta något annat för filmjölk? tål nämligen inte mjölk heller..men annars låter det väldigt gott =)
Skriven av Ida
Skrevs december 2006
Kallrörd, osötad Rapsy Frutty kanske. Det används ju på samma sätt som fil/yoghurt.
Skriven av Berit
Skrevs december 2006
Okej tack så mkt! :)
Skriven av Ida
Skrevs december 2006
I alla recept där fil eller yoghurt förekommer byter jag alltid ut mot "alpro soya" (typ av veg. yoghurt).
Funkar hur bra som helst, och behöver inte hålla på och blanda och förbereda som med rapsy.
Man hittar den i kylavdelningar i vilken mataffär som helst (5 dl platsburk)...
Skriven av Therese
Skrevs december 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)