Baka bröd utan vete och jäst?

Hej är det någon som har ett recept på något bröd utan vete och jäst?? eller är det någon som vet vad man kan använda istället för jäst..har hört att man kan använda bikarbonat, bakpulver bla. funkar det bra??

Skriven av Ida
Skrevs december 2006


Visst kan man baka bröd med bikarbonat eller bakpulver istället för jäst, men sådant bröd bör ätas färskt och är inte så lyckat att frysa in. Jag har hittat ett recept på majsbröd som du kanske kan prova.

1½ dl majsmjöl
3 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
1½ dl filmjölk
1 ägg
2 msk olja

Smörj en långpanna, ca 20x30 cm, med olja och bröa den med majsmjöl eller klä den med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner filmjölken, ägget och oljan. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader ca 20 min. Skär kakan i 16 bitar.

Lycka till med baket!

Skriven av Berit
Skrevs december 2006


Tack för tipset :) kan man ersätta något annat för filmjölk? tål nämligen inte mjölk heller..men annars låter det väldigt gott =)

Skriven av Ida
Skrevs december 2006


Kallrörd, osötad Rapsy Frutty kanske. Det används ju på samma sätt som fil/yoghurt.

Skriven av Berit
Skrevs december 2006


Okej tack så mkt! :)

Skriven av Ida
Skrevs december 2006


I alla recept där fil eller yoghurt förekommer byter jag alltid ut mot "alpro soya" (typ av veg. yoghurt).
Funkar hur bra som helst, och behöver inte hålla på och blanda och förbereda som med rapsy.
Man hittar den i kylavdelningar i vilken mataffär som helst (5 dl platsburk)...

Skriven av Therese
Skrevs december 2006


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier