Bakmaskin
Jag bara undrar, är det någon av er som kan tippsa mig om hur man får till ett genomgräddat glutenfritt bröt i en bakmaskin? (Det verkade inte gå att använda tekakereceptet (kladdig deg) jag annars använder).
MVH Pia
Skriven av Pia
Skrevs augusti 2002
tjingeling jag är en nybliven bakmaskinsägare, och jag tycker det är underbart. Hittills har det funkat jätte bra för mig. Jag har bla använt mig av boken "baka glutenfritt matbröd - och mycket annat gott!" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Man kanske får försöka ett par gånger men tillslut blir det jätte bra. Ge ALDRIG upp! Ha dä, Linda
Skriven av linda
Skrevs januari 2003
Hej, Jag lyckades baka bröd i maskinen tillslut :) använder mig av Sempers recept.. men tar bort en dl mix.. då blir brödet precis lagom.
Skriven av Pia
Skrevs januari 2003
Hej! Jag lyckades också efter ett tag... experimentera med Kesella och Fiberhusk är mitt tips. Mer Kesella och det blir för torrt och mer Fiberhusk om det blir kladdigt. Lycka té!
Skriven av Helena
Skrevs januari 2003
Hej
Jag är en ny bliven Bakmarskins användare, men får inte något bröd att bli bra, vet inte om jag har fel recept, eller om jag inte är tillräckligt nogran vid mätning av mjölet. Är det någon som har ett bra fungerande recept på ett gott bröd, SNÄLLA skicka mej det.
Skriven av Tilda
Skrevs januari 2003
Hej,
Vad blir det för resultat när du bakar? I början fick jag massa mjöl i kanterna och ingen brödkänsla mitt i... men om jag rörde runt manuellt när maksinen knådat ett tag ( så att det inte blev så mycket mjöl kvar i kanterna) och om jag lade i vätskan först och mjölet sist ( alltså tvärt emot vad det står för vanliga recept i häftet som kom med maskinen) då gick det bra tillslut. Jag har några recept hemma, men sitter på jobbet nu, kan skriva ner dem senare.
MVH Pia
Skriven av Pia
Skrevs januari 2003
Hej Pia,
Ja, brödet blir håligt,och inte genomgräddat.
Det blir en stenhård skorpa på brödet.
Häller alltid i vattnet först och avslutar med mjöl, men det hjälps inte.
Jag använder snabb programmet på 1 timme.
Jätte tacksam för recept.
Tilda
Skriven av Tilda
Skrevs januari 2003
Hej Tilda,
Ahh.. Jag har en Nordica maskin.. om du har en likadan så skall du köra normalprogrammet (3 timmar), det kanske kan fixa dina problem (recept kommer när jag hinner slå på datorn hemma). Fiberhusk är oxå bra på att få brödet mer saftigt.
Vilket mjöl använder du? Jag har lyckats bäst med Sempers finmix eller grova.
MVH Pia
Skriven av Pia
Skrevs januari 2003
Hejsan!
Jag har skaffat mig en bakmaskin och jag använder inte något annat nu.De recept jag går efter är de i Elisabeth Edstrand Hemmingssons bok "Baka glutenfritt matbröd" för där finns det 10 olika recept för bakmaskin, men jag anväder ett halvt paket vanlig jäst istället för torr jäst för jag tycker att brödet inte jäser upp bättre då.
Jag rör alltid om efter att maskinen har gått några varv för att slippa få mjölkanter som verka bli annars.
Hoppas att det går bra för dig för jag tycker att det är toppen med bakmaskinen. MVH Helena.
Skriven av Örjan
Skrevs februari 2003
Hej Pia,
Jag har en Melilla (ide Line) bakmaskin. Jag använder både Semper och Finax, tycker inte det har blivit någon skillnad.
Jag har för det mesta använt kort program eftersom det oftast står att man skall få bäst resultat då.
Hoppas dina recept kan rädda mig,(hi)
Tilda
Skriven av Tilda
Skrevs februari 2003
Hallå Pia,
Var försvann du??
Jag är så nyfiken på dina recept, snälla har du tid så skicka mig dina bröd recept.
Hälsningar Tilda
Skriven av Tilda
Skrevs februari 2003
Snälla kan ni inte skriva ut några recept här på forumet?
Är det inte bättre att vi håller ihop!
Skriven av Gäst
Skrevs februari 2003
Hej,
Är det någon som har ett bra fungerande bröd recept, så snälla lägg in det här på forumet.
Jag är jätte tacksam för alla recept.
Hälsningar Tilda
Skriven av Tilda
Skrevs februari 2003
Hej,
Skriver detta med en hand (är nämligen sjukskriven från datorer... därav att receptet har dröjjt.. )
Kolla in sempers hemsida med recept under tiden.
/Pia
Skriven av Pia
Skrevs april 2003
Hej, Sådär.. så var händerna bättre.. och det var dags att dela med mig av bakmaskinsrecept :)
3,5 dl vatten (värm till rätt temp för jästen)
2 tsk torrjäst eller en halv färsk ( jag tycker det blir bättre med torr. )
Häll i Vatten + jäst +
1 msk fiberhusk låt vila några minuter, rör sedan om
1 dl linfrö (det går att ta lite olika.. tex 2 dl solros istället)
2 msk olivolja
2 msk (mörk) sirap
1 tsk salt
div kryddor ( fänkål/chili, vitlök/örter
häll av dryga 1 dl finmix till en separat bunke ( o spara.. det behövs nämligen inte här)
häll i resten av mjölet i bunken.. rör om lite, sätt ner bunken i maskinen, starta ( 3h programmet, Nordica (normal programmet))
Efter halva knådtiden brukar jag röra om med en träslev för att slippa att det blir kvar så mycket mjöl utanför degen
vänta.. känn dofterna och njut sedan av brödet :)
MVH Pia
Skriven av Pia
Skrevs juni 2003
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)