Bröd

när jag bakar bröd (glutenfritt)så blir det lite hårdare och de jäser inte så mycket heller.nåt tips skulle va jätte glad för om nån vill svara.tack på för hand

Skriven av annchristin
Skrevs augusti 2005


Ha i mindre mjöl så smeten blir lösare. Och använd alltid fiberhusk. Jag brukar dessutom alltid ha i ½-1 dl sirap när jag bakar bröd. Bakpå fiberhuskpåsen står det recept. Brukar följa det med tillägga en del själv för att få mer smak på brödet. Tex havregryn, sirap, solrosfrön osv.
Men å andra sidan får den inte bli för lös degen heller, för då jäser den upp men sjunker ihop i ugnen igen... det är bara att testa sig fram.
/Nina

Skriven av Nina
Skrevs augusti 2005


Ett tips är att sätta till llite bakpulver ½-1 tesked som hjälper till med jäsningen under bakningen

Skriven av Louise
Skrevs augusti 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier