Bröd
när jag bakar bröd (glutenfritt)så blir det lite hårdare och de jäser inte så mycket heller.nåt tips skulle va jätte glad för om nån vill svara.tack på för hand
Skriven av annchristin
Skrevs augusti 2005
Ha i mindre mjöl så smeten blir lösare. Och använd alltid fiberhusk. Jag brukar dessutom alltid ha i ½-1 dl sirap när jag bakar bröd. Bakpå fiberhuskpåsen står det recept. Brukar följa det med tillägga en del själv för att få mer smak på brödet. Tex havregryn, sirap, solrosfrön osv.
Men å andra sidan får den inte bli för lös degen heller, för då jäser den upp men sjunker ihop i ugnen igen... det är bara att testa sig fram.
/Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2005
Ett tips är att sätta till llite bakpulver ½-1 tesked som hjälper till med jäsningen under bakningen
Skriven av Louise
Skrevs augusti 2005
Skriven av annchristin
Skrevs augusti 2005
Ha i mindre mjöl så smeten blir lösare. Och använd alltid fiberhusk. Jag brukar dessutom alltid ha i ½-1 dl sirap när jag bakar bröd. Bakpå fiberhuskpåsen står det recept. Brukar följa det med tillägga en del själv för att få mer smak på brödet. Tex havregryn, sirap, solrosfrön osv.
Men å andra sidan får den inte bli för lös degen heller, för då jäser den upp men sjunker ihop i ugnen igen... det är bara att testa sig fram.
/Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2005
Ett tips är att sätta till llite bakpulver ½-1 tesked som hjälper till med jäsningen under bakningen
Skriven av Louise
Skrevs augusti 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)