Chokladkaka
Här kommer lite chokladtips..
Jag är gluten och veteallergiker. Min tolerans är väldigt låg har jag märkt. T ex kan jag inte äta Marabous chokladkakor, jag får allergisk reaktion efter några minuter och blir väldigt yr i huvudet.
Men choklad är så gott, så varför inte prova andra tänkte jag.
Coops choklad innehåller inte spår av vete och de kan jag äta! Rekommenderas för andra med samma problem. Tyvärr innehåller de palmolja, vilket jag är starkt emot av smakmässiga och ideologiska skäl.
Fazers mjölkchoklad och hasselnöt kunde jag också äta utan några större problem. Fick en liten reaktion, knappt märkbar efter en halv kaka! Däremot reagerar jag kraftigt på lakrits, jordgubb och marianne.
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2014
Marabou chokladkakor kan innehålla upp till 60 ppm gluten i en kaka, beroende på om man får tag på kaka nr 1 i nästa smak efter de hade gluten på bandet senast.
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2014
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)