Cornflakes
En ny förfinad analysmetod (Mendez-metoden) visar att innehållet av gluten i Kellogg’s Corn Flakes, Kellogg’s Frosties och Kellogg’s Frosties 1/3 Mindre Socker ligger över gränsvärdet för glutenfria produkter. Tidigare analysmetod har visat att innehållet av gluten har underskridit gränsvärdet, varför personer med celiaki har kunnat äta dessa frukostflingor.
Utifrån de nya analysresultaten rekommenderar Livsmedelsverket konsumenter med celiaki (glutenintolerans) att undvika Kellogg’s Corn Flakes, Kellogg’s Frosties och Kellogg’s Frosties 1/3 Mindre Socker.
Kellogg’s Rice Krispies och Kellogg’s Coco Pops ligger under gränsvärdet.
Skriven av Patrick
Skrevs december 2005
Det är ju typiskt... Jag har ätit Kellog´s cornflakes för att Euroshoppers flingor innehåller gluten. Då kan man alltså, tekniskt sett, inte äta flingor alls längre. Har de ändrat något i innehållet nu då eftersom de har stigit över gränsen? Står det något om det på förpackningarna?
/Anja
Skriven av Anja
Skrevs december 2005
Vi köper alltid Änglamarks cornflakes för där är malten utav maja och inte korn som det är på dom andra.
Skriven av Anna
Skrevs december 2005
Hej Anja!
Jag vet inte om det står något på förpackningen men de här hittade jag på SVT:s hemsida.
Livsmedelsverket har vid mätningar konstaterat att Kelloggs cornflakes innehåller gluten.
Cornflakes tillverkas av majs som inte innehåller gluten, men i Kelloggs fall beror förekomsten på tillverkningsprocessen, uppger Ingrid Malmheden- Yman, kemist och allergiinformationsexpert på Livsmedelsverket.
Andra fabrikat innehåller inte gluten.
Här är också länken till kelloggs hemsida. http://www.kelloggs.se/corp/About%20us/News/Glucose%20intolerance.aspx
Skriven av Patrick
Skrevs december 2005
Såg att Anja skrev att Euroshopers flingor innehöll gluten men enligt det nya testet gjorde dom inte det.
Cornflakes från andra tillverkare än kellogs i Livsmedelsverkets undersökning innehöll inte gluten. Analyserade sorter var COOP Extra, Ica,Änglamark Signum, Euroshopper, Braggen, Morgongry.
Detta har jag hämtat på Celiakiförbundets sida. Vi kör då med icas frostiga flingor nu mera. Smakar bra.
Skriven av Doris
Skrevs januari 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons