Felande länken???
hej
jag är ny här och har en dotter med celiaki. hon har haft det i ca tre år. När hon ätit glutefri diet blev hon bra i mage och tarm och mådde bra länge, men de senaste två halvårskontrollerna visar nu att hon har förhöjda gluten värden ändå, hon har ont i magen och mycket gaser. vi är noga med vad hon äter och kollar ingrideensförteckningar, slutat med alla sorters flingor, egen smör och påläggsbyttorm.m m.m.m, i skolan får hon glutefri kost och fritids skriver ner vad hon äter där, och vi kan inte hitta något som tyder på at hon får i sig gluten-och hon "smygäter" inget själv heller. Vad kan vi göra mer? finns det fällor som vi inte tänkt på snälla är det någon som har tips snabbt!!??
Skriven av Anna
Skrevs juni 2006
Hej Anna! Fy va jobbigt... jag är ingen expert, men kan det vara så att hon äter "glutenfritt" nu, och kanske behöver äta "naturligt fritt från gluten"?! I den glutenfria kosten får det ju finnas upp till ett visst gränsvärde, men på det "naturliga..." är det "noll-tolerans". Min dotter är veteallergiker och hon blir JÄTTEDÅLIG om hon äter (el. dricker) något med stärkelsesirap t.ex, vilket ju bara är en pyttemängd av vete, men det räcker alltså! Hoppas att du kommer på en lösning snart. Lycka till! //Liselotte.
Skriven av Liselotte
Skrevs juni 2006
Tänkte på samma...mycket av de glutenfria produkterna innehåller ju vetestärkelse, och det kan ju vara det som är boven.
Så prova naturligt glutenfritt.
Det är krångligare, men ibland har man ju inte så mycket att välja på. E1400-1450 kan också innehålla spår av vete. Det finns även en del glass som tydligen innehåller vete, hur konstigt det än låter.
Skriven av Marie
Skrevs juni 2006
jag är ny här och har en dotter med celiaki. hon har haft det i ca tre år. När hon ätit glutefri diet blev hon bra i mage och tarm och mådde bra länge, men de senaste två halvårskontrollerna visar nu att hon har förhöjda gluten värden ändå, hon har ont i magen och mycket gaser. vi är noga med vad hon äter och kollar ingrideensförteckningar, slutat med alla sorters flingor, egen smör och påläggsbyttorm.m m.m.m, i skolan får hon glutefri kost och fritids skriver ner vad hon äter där, och vi kan inte hitta något som tyder på at hon får i sig gluten-och hon "smygäter" inget själv heller. Vad kan vi göra mer? finns det fällor som vi inte tänkt på snälla är det någon som har tips snabbt!!??
Skriven av Anna
Skrevs juni 2006
Hej Anna! Fy va jobbigt... jag är ingen expert, men kan det vara så att hon äter "glutenfritt" nu, och kanske behöver äta "naturligt fritt från gluten"?! I den glutenfria kosten får det ju finnas upp till ett visst gränsvärde, men på det "naturliga..." är det "noll-tolerans". Min dotter är veteallergiker och hon blir JÄTTEDÅLIG om hon äter (el. dricker) något med stärkelsesirap t.ex, vilket ju bara är en pyttemängd av vete, men det räcker alltså! Hoppas att du kommer på en lösning snart. Lycka till! //Liselotte.
Skriven av Liselotte
Skrevs juni 2006
Tänkte på samma...mycket av de glutenfria produkterna innehåller ju vetestärkelse, och det kan ju vara det som är boven.
Så prova naturligt glutenfritt.
Det är krångligare, men ibland har man ju inte så mycket att välja på. E1400-1450 kan också innehålla spår av vete. Det finns även en del glass som tydligen innehåller vete, hur konstigt det än låter.
Skriven av Marie
Skrevs juni 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)