Gluten OCH laktos
Att det ska vara så svårt att få både gluten-och laktosfri kost på fik/restauranger. Hade man "bara" ett av intoleranserna hade det inte varit ngt problem. *suck*
Skriven av Anna
Skrevs november 2002
Det är problem om man"bara" har komjölksproteinintolerans också! Vissa restauranger - fik har full koll och är jättetrevliga medans andra inte alls är det! Jag vet inte riktigt hur det är med glutenfritt, men på chinarestauranger, asiatiska brukar det klockrent fungera! Man har ju lärt sej ett visst urval av matställen som är mest tillmötesgående genom åren - det är också dom jag går tillbaka till! Fik är det däremot mycket sämre med...Jag förstår inte det när det är så lätt att göra om recept!? Okey det kanske inte har nån strykande åtgång, men det finns ju frys?! hoppas också på bättring! / Therése
Skriven av Therese
Skrevs december 2002
Vår son har komjölksprotein och äggallergi plus diverse annat. Vi kan aldrig fika någon stans när vi är på stan. Vi Bor i ett litet samhälle och där har fiket faktiskt börjat med någon olja till alla sina kakors. Så dit kan vi faktiskt gå. Äta mat är livsfarligt, för det spelar ingen roll tycker jag hur noga man förklara så blir det ofta fel. Tyvärr. Oftast går vi på Kina resturang, för de har ju soppor och så brukar vi blanda i ris så att det blir lite matigare. Det funkar för oss. Pojken är så van nu så det brukar inte bli något gnat om att han vill ha det för han vet ju att han få ont. eksem osv. Men när det finns någonstans vi kan fika så finns det nog ingen lyckligare.//Pia
Skriven av Pia
Skrevs december 2002
Har samma problem (gluten och laktos), det var inte länge sedan jag fick reda på det. Brukar fråga runt lite här och där och det verkar blir väl oftast sallader jag får äta när jag är ute. Men de flesta jag stött på vet ingenting om vad det innebär-vilket jag märker snabbt- och därför vågar jag inte på att "pröva". Jobbigt men jag ger inte upp! Det finns även de som anstränger sig lite extra för att maträtten ska "passa".
Skriven av weronika
Skrevs januari 2003
Hej, känner igen det där.. och då har jag utöver lactos och gluten även soja inteoolerans + att jag korsreagerar på lita anant smått o gott i matväg.. äta ute är något jag gör väldigt sällan, tyvärr. Även om de ibland försöker.. så har jag flerq gånger råkat ut för att de tex steker i margarin eller gör ngn anna miss som jag mår dåligt av. Fördelen är väl att jag kan laga god mat.. och att även sambon föredrar min mat ;)
Skriven av Pia
Skrevs januari 2003
Jag förstår dig pia , jag har en liten tjej med samma allergi mjölkprooin och ägg. det känns skönt att det är fler som har liknande problem. det är jätte tråkigt att nästan aldrig kunna gå fik eller resurang , uta att ta med sig macka,bulle eller korv själv när man bor i en liten stad. ofta tycker jag att dom ser nästan besvärade ut.
Skriven av Maria
Skrevs september 2003
Skriven av Anna
Skrevs november 2002
Det är problem om man"bara" har komjölksproteinintolerans också! Vissa restauranger - fik har full koll och är jättetrevliga medans andra inte alls är det! Jag vet inte riktigt hur det är med glutenfritt, men på chinarestauranger, asiatiska brukar det klockrent fungera! Man har ju lärt sej ett visst urval av matställen som är mest tillmötesgående genom åren - det är också dom jag går tillbaka till! Fik är det däremot mycket sämre med...Jag förstår inte det när det är så lätt att göra om recept!? Okey det kanske inte har nån strykande åtgång, men det finns ju frys?! hoppas också på bättring! / Therése
Skriven av Therese
Skrevs december 2002
Vår son har komjölksprotein och äggallergi plus diverse annat. Vi kan aldrig fika någon stans när vi är på stan. Vi Bor i ett litet samhälle och där har fiket faktiskt börjat med någon olja till alla sina kakors. Så dit kan vi faktiskt gå. Äta mat är livsfarligt, för det spelar ingen roll tycker jag hur noga man förklara så blir det ofta fel. Tyvärr. Oftast går vi på Kina resturang, för de har ju soppor och så brukar vi blanda i ris så att det blir lite matigare. Det funkar för oss. Pojken är så van nu så det brukar inte bli något gnat om att han vill ha det för han vet ju att han få ont. eksem osv. Men när det finns någonstans vi kan fika så finns det nog ingen lyckligare.//Pia
Skriven av Pia
Skrevs december 2002
Har samma problem (gluten och laktos), det var inte länge sedan jag fick reda på det. Brukar fråga runt lite här och där och det verkar blir väl oftast sallader jag får äta när jag är ute. Men de flesta jag stött på vet ingenting om vad det innebär-vilket jag märker snabbt- och därför vågar jag inte på att "pröva". Jobbigt men jag ger inte upp! Det finns även de som anstränger sig lite extra för att maträtten ska "passa".
Skriven av weronika
Skrevs januari 2003
Hej, känner igen det där.. och då har jag utöver lactos och gluten även soja inteoolerans + att jag korsreagerar på lita anant smått o gott i matväg.. äta ute är något jag gör väldigt sällan, tyvärr. Även om de ibland försöker.. så har jag flerq gånger råkat ut för att de tex steker i margarin eller gör ngn anna miss som jag mår dåligt av. Fördelen är väl att jag kan laga god mat.. och att även sambon föredrar min mat ;)
Skriven av Pia
Skrevs januari 2003
Jag förstår dig pia , jag har en liten tjej med samma allergi mjölkprooin och ägg. det känns skönt att det är fler som har liknande problem. det är jätte tråkigt att nästan aldrig kunna gå fik eller resurang , uta att ta med sig macka,bulle eller korv själv när man bor i en liten stad. ofta tycker jag att dom ser nästan besvärade ut.
Skriven av Maria
Skrevs september 2003
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)