Gluten och laktos hör ihop.
Mjölkfrämjandet förklarar att en obehandlad glutenintolerans skadar slemhinnan i tarmen så att förmågan att skapa laktas slås ut under tiden den är oläkt.
när den har läkt så kommer förmågan att skapa laktas tillbaka.
hur lång tid detta tar är individuellt men troligen tar det månader, kanske ett halvår till ett år.
Prova efter ett år om du klarar ett glas mjölk samtidigt med mat. Mjölkfrämjandet har erfarenhet att det kan gå bra. Man får förstås öka försiktigt så det inte blir katastrof.
Skriven av Gäst
Skrevs juli 2006
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)