Gluten och mjöl

vad är skillnad om det finns nån skillnad mellan gluten och mjöl allergiker......vi fick beskedet av läkaren att våran pojk hade för höga värden på mjöl???är det desamma som att vara gluten??

mvh mats

Skriven av mats
Skrevs oktober 2007


Gluten är en intolerans och mjöl är en protein allergi. En gluten allergiker kan äta produkter som renats från gluten men innehåller proteiner från olika mjölsorter, medan en mjölprotein allergiker inte tål proteinet från tex vete, råg, korn. Gör en dubbel koll med läjaren om han tror att barnet tål spår av ämnet eller om även dessa skall uteslutas ur kosten. Prova sempers grov och finmix för bröd bakning, blir lite sockerkaksaktigt men skär man upp det och fryser in direkt efter baket och tinar några skivor i taget eller rostar dem då blir de jätte bra. Tyvärr är det dåligt med färdiga bröd att köpa för vete, råg, korn allergiker utan det blir till att baka själv på mix eller majs- och rismjöl.

Många hälsningar Cicci som kan hjälpa er med lite recept om det behövs.

Skriven av Robyn
Skrevs oktober 2007


tack för svaret...ja lite recept kan ju inte skada...man kan ju så lite om det här än.man vet inte vad man ska laga för mat eller så.

mvh mats

Skriven av mats
Skrevs oktober 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier