Glutenfria pepparkakor
Nån som har nåt tips på hur man får mer färg på pepparkakorna? När jag gör glutenfria pepparkakor blir de ju inte ens ljusbruna knappt utan beiga, inte så kul.
Skriven av Linda
Skrevs december 2007
Använd mörk sirap och farinsocker i ställt för ljus sirap och strösocker. Färgen på kakorna har inget att göra med mjölet i degen, det är socker, sirap och kryddor som sätter färg på just pepparkakor, så jag misstänker att du skulle ha samma problem med degen även om den innehöll gluten. I många recept står det att man ska koka, sirpa, socker och kryddor innen man rör samman degen, gör det inte det i ditt recept, så kan det vara värt att prova för att få färg på dem.
Skriven av Linda
Skrevs december 2007
Använd mörk sirap och farinsocker i ställt för ljus sirap och strösocker. Färgen på kakorna har inget att göra med mjölet i degen, det är socker, sirap och kryddor som sätter färg på just pepparkakor, så jag misstänker att du skulle ha samma problem med degen även om den innehöll gluten. I många recept står det att man ska koka, sirpa, socker och kryddor innen man rör samman degen, gör det inte det i ditt recept, så kan det vara värt att prova för att få färg på dem.
Lycka till Cicci
Skriven av Robyn
Skrevs december 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)