Glutenfria pepparkakor

Nån som har nåt tips på hur man får mer färg på pepparkakorna? När jag gör glutenfria pepparkakor blir de ju inte ens ljusbruna knappt utan beiga, inte så kul.

Skriven av Linda
Skrevs december 2007


Använd mörk sirap och farinsocker i ställt för ljus sirap och strösocker. Färgen på kakorna har inget att göra med mjölet i degen, det är socker, sirap och kryddor som sätter färg på just pepparkakor, så jag misstänker att du skulle ha samma problem med degen även om den innehöll gluten. I många recept står det att man ska koka, sirpa, socker och kryddor innen man rör samman degen, gör det inte det i ditt recept, så kan det vara värt att prova för att få färg på dem.

Lycka till Cicci

Skriven av Robyn
Skrevs december 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier