Glutenrecept?
Jag undrar om det finns någon som har recept på smördeg, glutenfritt.
Tack på förhand
sanne
Skriven av Sanne
Skrevs september 2000
Hej. Jag hittar inget recept där det står
smördeg, men i Elisabeth Ekstrand Hemmingsons
bok "Läcker glutenfri mat" finns ett recept
på skal som man använder till inbakad filé.
Det kanske fungerar:
Ca 4 dl glutenfri mjölblandning
1 krm salt
100 g smör eller margarin
1 dl Kesella
1-2 msk vatten
Lägg mjöl och salt i en matberedare eller
skål. Skär matfettet i bitar och tillsätt
dem. Arbeta alltsammans till en gryning
massa. Tillsätt Kesella. Droppa i lite
vatten. Arbeta samman allt till en lagom
smidig, slät deg. Slå in den i plastfolie och
låt stå kallt en stund.
Utbakning: Kavla ut degen mellan plastfolie
till en avlång platta. Lägg på
bakpappersklädd plåt. Lägg i eventuell
fyllning, vik upp dagkanterna och kläm
samman. Pensla med ägg och garnera.
Gräddning: Mitt i ugnen, 225°, 20-30 minuter.
Lycka t
Skriven av Katarina
Skrevs september 2000
Hejsan.
Jag har ett underbart recept på mördeg. Den är himmelskt god.
200g margarin
1 dl florsocker
5 dl Lailas mjölmix
Rör ihop fett och florsocker. Mät upp mjölet och häll i blandningen. Blanda i önskad smaksättning.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 min låt svalna på plåten
Enjoy!
Skriven av Annika
Skrevs oktober 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)