Gravid-gluten-bebis??
Ni som är glutenintoleranta och har barn, hur har ni gjort när barnet ska börja äta "riktig" mat?
Jag ska ha bebis i maj och är redan orolig för hur jag ska göra med maten! Ska jag testa och ge mitt barn gluten och "se vad som händer" eller ska jag hålla det borta till barnet är gammalt nog att berätta för mig om det får ont osv.?
Hur har ni gjort? Frågan är ju inte akut men jag tar tacksamt emot tips redan nu =)
God jul allihop!
Hälsningar
Jessica & Kiwi
Skriven av Jessica
Skrevs december 2006
Hej,
Det var ju ett tag sen du ställde frågan, men det är ju inte för sent ialla fall.
Jag började med smakportioner av gröt (med låg glutenhalt) när min son var 4 månader samtidigt som jag helammade. ökade glutenintaget under hela tiden jag ammade (helt i 6 mån, delvis till 10 månader). Nu är han 2,5 år och äter vanlig pasta, bröd, välling etc.
Vet inte om det verkligen hjälper att introducera gluten varligt, men jag känner i alla fall att jag gjort vad jag kunnat ifall celiaki skulle uppträda senare.
För att kunna diagnostisera att man inte tål gluten så måste ju barnet äta gluten. Men om du skulle upptäcka misstänkta symptom så ta kontakt med bvc eller barnallergimottagning så fort som möjligt.
Det är ju trots allt mer vanligt att barnen INTE ärver glutenintolerans än att de gör det, så det är ju onödigt att inte ge dem gluten om de tål det.
själv får jag snart bebis nummer två och kommer att göra på samma sätt med denna.
Det kommer säkert gå bra!
Hälsningar
Helena
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)