Hjälp, kladdigt bröd:(
att baka gluten fritt är ganska nytt för mig, har tröttnat på bröden på mjölpaketen. Men i pricip alla försök till att baka matbröd nu har hamnat i sopkorgen. tex mitt försök till frukost bullar, degen jäser fint osv med vid gräddningen pyser de ihop och blir kladdigt, trådigt och segt inuti. Har testat att grädda bröden olika länge och så men bli samma sak. Någon som tror sig veta vad jag gör fel? Några handfasta tips på typiska nybörjar misstag är åxå välkommet:)
Skriven av martina
Skrevs februari 2008
Haj Martina!
Mina erfarenheter är att degen blir bäst om den dels får kalljäsa och dessutom jäsa två gånger. Prova att göra degen av kallvätska och låt jäsa inplastad i kylen över natten. Tryck sedan ner den på morgonen, häll upp i formen, muffinsformar eller likande och låt jäsa i rumstemperatur igen. Baka av enligt anvisningarna- det har funkat bäst för mig i alla fall! Lycka till MVH Cicci
Skriven av Robyn
Skrevs februari 2008
Skriven av martina
Skrevs februari 2008
Haj Martina!
Mina erfarenheter är att degen blir bäst om den dels får kalljäsa och dessutom jäsa två gånger. Prova att göra degen av kallvätska och låt jäsa inplastad i kylen över natten. Tryck sedan ner den på morgonen, häll upp i formen, muffinsformar eller likande och låt jäsa i rumstemperatur igen. Baka av enligt anvisningarna- det har funkat bäst för mig i alla fall! Lycka till MVH Cicci
Skriven av Robyn
Skrevs februari 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)