Hur länge ska vi vänta på biopsi!!!??

Vi har fått remiss till Barnkliniken, väntetid minst en mån. Vår dotter är 7 år och har jätteont i magen hela tiden. Blodproverna var normala, så vi får allt vackert vänta. Vi har dessutom inte blivit tilldelade en läkare, utan får kontakta vårdcentralen. Det är skitjobbigt att ligga på hela tiden, har bokat tid på vårdcentralen på måndag, för att försöka få en ny remiss till barnkliniken, så vi får komma snabbare. Jag blir vansinnig snart. Har någon varitmed om något liknande? Jag tycker det borde gå snabbare när det gäller barn. Man går ju i en ovisshet än så länge, men vi är till 99% säkra på att det är glutenintolerans.

Skriven av marie
Skrevs november 2007


En liten fundering... Är det så att ni ska på ett besök om en månad flör att sedan remitteras vidare för en provtagning osv? I så fall kan ni gott gå över opå glutenfri kost nu och sen läta henne äta gluten innehåll när det är dags så att hon slipper plågas i onödan. Det andra alternativet är att åka inakut med henne, säg som det är vi står inte ut längre med att plåga henne. Då borde det gå snabbare och ni borde får hjälp.
Håller tummarna för er!
Cicci

Skriven av Robyn
Skrevs november 2007


tack för rådet. vi har nu tagit kontakt med skolsköterskan som ska kontakta barnkliniken. var på VC idag. men läkarn tror inte det är gluten eller laktos, eftersom blodproven var negativa. hon hade ingen aning om vad det kunde vara. hon trodde att vår dotter kanske har problem i skolan!!! jag blir tokig snart!

Skriven av marie
Skrevs november 2007


Hej!

Gå in på www.motkroniskabesvar.se

Där står bla följande:

Kortfattat kan basallergin beskrivas så här: All vuxenföda är artfrämmande. Hos friska vuxna personer omvandlar immunsystemet födan till artegna ämnen och anpassar den till kroppens "egen identitet". Men hos spädbarn är immunsystemet tolerant, dvs. det fungerar ännu inte, därför ställer naturen artegen modersmjölk till förfogande. När vi ersätter bröstmjölken med annan föda, mest komjölk och mjöl, vänjer sig barnens organism vid den och när anpassningsmekanismen efter några månader börjar ta hand om födan uppfattar immunsystemet de för tidigt givna ämnena felaktigt som artegna.


Spädbarnets immunsystem kan inte ta hand om artfrämmande föda.
Bara modersmjölk är artegen


Därför kan de ostörda passera skyddsbarriärerna. Deras falska pass gäller hela livet så att vi dag för dag tillför våra celler artfrämmande ämnen med basfödan, vilket förr eller senare leder till sjukdom. Vi kallar dessa ämnen "basallergener" eller "basantigener".
Vid autoimmuna sjukdomar vänder sig immunsystemet mot dessa artfrämmande ämnen i vävnaden. Det vänder sig inte mot den egna vävnaden.
Med basallergi menar vi alltså en sorts överkänslighet mot eller ofördragsamhet av mjölk och andra ämnen som brukar finnas i nappflaskan.

Genom blodet och bröstmjölken kan dessa artfrämmande ämnen också skada fostret, som i sin tur kan bli "basallergiker" t.ex. barn till mödrar med astma.
Därför rekommenderar vi alla blivande och ammande mödrar i den nuvarande generationen att hålla "basallergidiet" (utan mjölk, mjöl, jäst och glutamin) och att amma utan tillägg i minst sex månader för att förebygga psykiska sjukdomar, allergier, hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska åkommor hos sina barn.

I Skåne finns en grupp s.k. "Ursulababysar", som är friska därför att deras mammor följde Ursulas ovanstående råd.

Ta hand om ditt barns hälsa redan under graviditeten!


Läs mera om immunsystemet i fosterstadiet här


Man kan alltså skapa en friskare ny generation genom att amma alla barn minst sex månader helt och genom att blivande mödrar under graviditet och amning håller en speciell, så kallad basallergidiet. (Utan mjölk, spannmål, jäst och glutamin)


Vi vet att kroniskt sjuka kan bli symtomfria med samma diet. T.ex. brukar allergiker sluta reagera på sina allergener (katter, pollen, mögel, äpplen mm) och patienter med psykiska åkommor (bl.a. psykoser, depressioner, fobier, överaktivitet) bli symptomfria. Rygg- matsmältnings- urinvägsbesvär med flera brukar försvinna.


Skriven av Gäst
Skrevs december 2007


hej, vet inte om ni kommit till barnkliniken än? Men det är inte alltid så att blodprover, stickprover etc. visar att barnet har intollerans. Alla mina tre barn är mjölkintolleranta med olika symptom. Ingen av dem visar något på blodproverna. Men med förstående läkare och uteslutningsmetoder har vi fått klarhet i att det är just mjölk, mjölksocker och soyaprotein de inte tål. Sen är min stora tjej hyperallergisk mot fisk. Minsta bit, så spyr hon i flera dygn. Detta visar heller inget på blodprover och tester. Dessutom är hon allergisk mot fläskkött.
Så stå på dig för att komma till barnkliniken. Vi föräldrar brukar ju oftast ha rätt i våra farhågor.

Skriven av Erica
Skrevs december 2007


Hejsan min son är 10 år och har magont och illamående dagligen. testad för laktos och gluten då hans mormor bla har detta,men vår familj har massor med olika allergier.
laktosintollerant är han men gluten visade negativt,likaså negativt för komjölk,soja,äggvita mm.
Vår husläkare ska remittera oss vidar och jag hoppas att vi snart får veta varför vår lilla kille har magont konstant.
Känns ju så svårt då man som förälder inte kan lindra besvären minsta lilla ens.

Skriven av sabina
Skrevs mars 2008


Hej! Känner igen mig precis. Min dotter fick glutenallergi när hon var 8år. Hon har alltid haft lite besvär av magen men det blev mer när hon var åtta. Vi trodde att det var laktos. De tog blodprov på laktos och gluten. Har ni tagit dessa prover? Blodprovet för gluten får man ett gränsvärde. Min dotter hade då ett ganska högt värde så de trodde att det var gluten. Sedan fick vi vänta jätte länge på magundersökningen. Då sa en läkare till oss att vi kunde utesluta gluten ett tag och sedan börja igen när det var dax för undersökningen. VILKET ÄR FEL! Som tur täffade jag en annan läkare som varnade mig i tid. Om man utesluter gluten i över ca 3veckor och sedan går tillbaka till vanlig kost, så får du enorma smärtor om du är glutenintolerant. Och man måste äta gluten minst en månad innan undersökningen. På barn måste den göras för att konstatera om man har gluten efter som den är en livslång sjukdom. Nu är min dotter 10år och mår jättebra. Hoppas att det här är till någon hjälp. /Heléna/

Skriven av Helena
Skrevs april 2008


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier