Hvordan bake brød på ris/mais/hisje-mel???
Skriven av lene
Skrevs september 2002
Hej Iene !
Hoppas jag kan hjälpa dig.Jag är också allergiker fast vuxen..
Bröd:
50 gr jäst
4 dl havremjölk(Solhavre)
1 dl semper specialhavre
koka gröt på 2 dl havremjölk + grynen + 1 nypa salt+1 msk socker tillsätt resterande av havremjölken och ca.1/2 dl flytande mjölkfritt margarin.
Rör ut jästen i lite av den lösa gröten, tillsätt resten av gröten. Blanda sedan i ca. 3-5dl Dr.Schär mjölmix C . Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa i ca 15 min. rör om och klicka ut i önskad storlek och jäses i 10 min grädda i 200 gr tills de fått lite färg, ca 10-15 min.
Hoppas det går bra för dig. MVH Birgitta
Skriven av Birgitta
Skrevs september 2002
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)