Hvordan bake brød på ris/mais/hisje-mel???

er det noen som har noen tips eller oppskrifter på brød med noen av disse melsortene?dattern min tåler ikke hvete,kumelksprotein,egg og nøtter,hun er 8 mnd og skal begynne å spise brød nå,men vet ikke hvordan,jeg har ikke klart å finne noen oppskrifter.blir veldig glad for tips.

Skriven av lene
Skrevs september 2002


Hej Iene !

Hoppas jag kan hjälpa dig.Jag är också allergiker fast vuxen..
Bröd:
50 gr jäst
4 dl havremjölk(Solhavre)
1 dl semper specialhavre
koka gröt på 2 dl havremjölk + grynen + 1 nypa salt+1 msk socker tillsätt resterande av havremjölken och ca.1/2 dl flytande mjölkfritt margarin.
Rör ut jästen i lite av den lösa gröten, tillsätt resten av gröten. Blanda sedan i ca. 3-5dl Dr.Schär mjölmix C . Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa i ca 15 min. rör om och klicka ut i önskad storlek och jäses i 10 min grädda i 200 gr tills de fått lite färg, ca 10-15 min.
Hoppas det går bra för dig. MVH Birgitta


Skriven av Birgitta
Skrevs september 2002


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier