Kebab - mjölkfri???
Jag är mjölk o veteallergisk, är det någon som vet ifall jag vågar beställa kebab på en pizzeria då?
Dressingen mm kan man ju välja bort, men hur är det med själva kryddblandningen i kebaben?
Skriven av Therese
Skrevs december 2006
Det är väldigt olika, och ibland kan de själva inte svara på det - tyvärr. Tänk också på allt vetemjöl som finns i luften på en pizzeria...
Skriven av Lisa
Skrevs januari 2007
Men nog bör kebabköttet vara fritt från mjölkprotein?..det är väldigt stora problem att få svar på innehållet på vissa ställen iallafall. Såserna kan man ju undvika om man får det brevid.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2007
själva kebabköttet ska ju vara rent MEN det ärs om du säger-KRYDDBLANDNINGEN! det är ett gissel det där med kryddor. i många smakförstärkare och natriumglutamat finns det mjölkprotein och/eller laktos. så kan inte din pizzeria/kebabhak svara på vad kryddorna i kebaben innehåller gör du ärligt talat säkrast i att låta bli. eller ta reda på vilka som gör detas kebaber och om kebaben är färdigkryddad när de köper den, kontakta företaget och fråga dem. de har skyldighet att svara på en sådan viktig fråga tycker jag!!! Tveka aldrig att kontakta ett företag som tillverkar mat om ni är osäkra.
Skriven av Helle
Skrevs januari 2007
Problemet är väl att dom säger ja det är mjölkfritt även fast dom haft filmjölk eller liknande i såsen. Sedan hur man ska få kontakt med tillverkaren är ju ett stort frågetecken det med. :(
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2007
Dressingen mm kan man ju välja bort, men hur är det med själva kryddblandningen i kebaben?
Skriven av Therese
Skrevs december 2006
Det är väldigt olika, och ibland kan de själva inte svara på det - tyvärr. Tänk också på allt vetemjöl som finns i luften på en pizzeria...
Skriven av Lisa
Skrevs januari 2007
Men nog bör kebabköttet vara fritt från mjölkprotein?..det är väldigt stora problem att få svar på innehållet på vissa ställen iallafall. Såserna kan man ju undvika om man får det brevid.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2007
själva kebabköttet ska ju vara rent MEN det ärs om du säger-KRYDDBLANDNINGEN! det är ett gissel det där med kryddor. i många smakförstärkare och natriumglutamat finns det mjölkprotein och/eller laktos. så kan inte din pizzeria/kebabhak svara på vad kryddorna i kebaben innehåller gör du ärligt talat säkrast i att låta bli. eller ta reda på vilka som gör detas kebaber och om kebaben är färdigkryddad när de köper den, kontakta företaget och fråga dem. de har skyldighet att svara på en sådan viktig fråga tycker jag!!! Tveka aldrig att kontakta ett företag som tillverkar mat om ni är osäkra.
Skriven av Helle
Skrevs januari 2007
Problemet är väl att dom säger ja det är mjölkfritt även fast dom haft filmjölk eller liknande i såsen. Sedan hur man ska få kontakt med tillverkaren är ju ett stort frågetecken det med. :(
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)