Laktos & bakpulver :(

Hej hej. Någon mer som inte klarar av bakpulver? Vet du varför eller vad man kan ersätta det med? Jäst fungerar inte heller alltid jättebra...men bakpylver fungerar inte alls. Några tips?

Skriven av Filip
Skrevs maj 2003


Har du provat bikarbonat? Jag använder det ibland istället för bakpulver. Har dock inte provat det i sockerkakor e d. Men försöka går ju.

Karin

Skriven av Karin
Skrevs oktober 2003


Hjorthornssalt finns ju också som jäsmedel. (men var försiktig med doseringen!)
Jag har för mig att bikarbonat ger en konstig smak om man inte tillsätter något syrligt typ filmjölk eller blåbär.

Skriven av Cecilie
Skrevs maj 2005


Bikarbonat ger dålig smak när kakorna är varma, om man låter dom svalna så ger det ingen bismak alls.

Skriven av Maria
Skrevs januari 2006


är det laktos i bakpulver? det har jag aldrig känt av och hittar ingenting om det i innehållsförteckningen heller...

Skriven av Sabina
Skrevs juni 2006


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier