Lussekatter utan mjölk?

Jag har en kompis som är allergisk mot det mesta (laktos, gluten, ägg, soja bland annat). Det hade varit kul att kunna baka lussekatter som han kan äta, och det går ju att utesluta ägg samt baka med glutenfritt mjöl, men hur gör man med mjölken? Kan den ersättas med vatten? Han tål ju inte sojamjölk och jag tror att han inte tål havremjölk heller... Skulle det dessutom gå att byta ut margarinet mot olja, och vad ska man pensla dem med istället för ägg eller mjölk?

Skriven av Martina
Skrevs november 2004


Hej Martina!

Javisst kan du ersätta mjölken mot vatten, men även mot t ex juice. Tål han inte Carlshamns mjölkfria margarin (finns både i flytande och fast form)eller Mildas mjölkfria? Annars går det ju också bra med olja.

Hoppas att jag gav dig något av hjälp!

Med vänlig hälsning

Rose-Marie


Skriven av Rose-Marie
Skrevs november 2004


Hejsan!

Jag har en son med mjölk,ägg, sojaallergi han är även allergisk mot lite qandra saker. Jag använder hans recept på bullar och blandar ner saffran i den smeten. Jag bakar alltid med vatten.Du kan blanda vatten med lite olja och pensla bullarna med. Lycka Till/Kamilla

Skriven av Kamilla
Skrevs november 2004


Hej,
Recept 269 här på allergimat.com
är ett recept på mjölkfritt saffransbröd som blir jättebra!
Britt-Marie

Skriven av Britt-Marie
Skrevs december 2004


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier