Maltodextrin?

Panik! E det nån som vet exakt vad maltodextrin är för något? Ibland står det ju t.ex " av korn", men lika ofta står det ingenting! Vad är det då?

Skriven av Liselotte
Skrevs oktober 2006



Maltodextrin kan man äta som glutenintolerant. När det står med korn är det lite lurigt. Beror på hur stor mängd korn det är. Oftast är det små mängder, under 200 ppm. Beror ju också på hur känslig man är. Oftast står det "av korn" på corn flakes. Vi undviker faktiskt dem och väljer istället Änglamarks. Men det skulle vara intressant att höra hur andra glutenintoleranta väljer och om de kan äta de flingorna.
Hoppas du fick lite svar på din fråga.
/Lotta

Skriven av Charlotte
Skrevs oktober 2006


Tack, men jag undrar om det kan vara gjort på nåt annat än spannmål?! För annars e det ju kört i vilket fall som helst! Du kanske vet vad glykos- och fruktossirap är också? Är det alltid spannmål eller kan det vara något annat, kan man inte äta det är ju i princip allt godis på "inte-listan"....Trist!

Skriven av Liselotte
Skrevs oktober 2006


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier