Mandelbeskvier etc.

Hej!
Är det nån som vet om man verkligen kan lita på att de produkter som sägs vara glutenfria (mandelbeskvier etc) är glutenfria, om man ska gå in och köpa på ett café.
Var inne på ett ställe i GBG och frågade vad de hade. De hade liknande mandelbeskvier och en hallonbakelse. Kan man äta dessa eller är det säkrast att stå över? Vågar inte chansa innan jag fått nåt svar...

Skriven av Anna
Skrevs februari 2004


I ett vanligt bageri/konditori är det aldrig garanterat glutenfritt. Kraven är höga för att baka garanterat glutenfritt. En minutiös rengöring av bageriet/konditoriet måste göras innan man bakar glutenfritt. Det är likadant med pizzerior. I ett vanligt bager/konditori/pizzeria finns det ju mjöldamm i luften och på all utrustning praktiskt taget hela tiden. Så det ställningstagandet får varje person göra för sin egen del om man ändå vill välja att äta bakverk där gluten inte ingår i ingredienserna men då bör man i alla fall kontrollera/fråga att de inte har gräddat på mjölad plåt.

Skriven av Louise
Skrevs februari 2004


Hej
det där är svårt. Jag har blivit sjuk när jag har ätit mandelbeskiver från vissa konditorier. Men på andra har det varit ok. Gör att jag tvekar ibland att handla överhuvudtaget.

Skriven av Helene
Skrevs juli 2004


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier