Mandelbeskvier etc.
Hej!
Är det nån som vet om man verkligen kan lita på att de produkter som sägs vara glutenfria (mandelbeskvier etc) är glutenfria, om man ska gå in och köpa på ett café.
Var inne på ett ställe i GBG och frågade vad de hade. De hade liknande mandelbeskvier och en hallonbakelse. Kan man äta dessa eller är det säkrast att stå över? Vågar inte chansa innan jag fått nåt svar...
Skriven av Anna
Skrevs februari 2004
I ett vanligt bageri/konditori är det aldrig garanterat glutenfritt. Kraven är höga för att baka garanterat glutenfritt. En minutiös rengöring av bageriet/konditoriet måste göras innan man bakar glutenfritt. Det är likadant med pizzerior. I ett vanligt bager/konditori/pizzeria finns det ju mjöldamm i luften och på all utrustning praktiskt taget hela tiden. Så det ställningstagandet får varje person göra för sin egen del om man ändå vill välja att äta bakverk där gluten inte ingår i ingredienserna men då bör man i alla fall kontrollera/fråga att de inte har gräddat på mjölad plåt.
Skriven av Louise
Skrevs februari 2004
Hej
det där är svårt. Jag har blivit sjuk när jag har ätit mandelbeskiver från vissa konditorier. Men på andra har det varit ok. Gör att jag tvekar ibland att handla överhuvudtaget.
Skriven av Helene
Skrevs juli 2004
Är det nån som vet om man verkligen kan lita på att de produkter som sägs vara glutenfria (mandelbeskvier etc) är glutenfria, om man ska gå in och köpa på ett café.
Var inne på ett ställe i GBG och frågade vad de hade. De hade liknande mandelbeskvier och en hallonbakelse. Kan man äta dessa eller är det säkrast att stå över? Vågar inte chansa innan jag fått nåt svar...
Skriven av Anna
Skrevs februari 2004
I ett vanligt bageri/konditori är det aldrig garanterat glutenfritt. Kraven är höga för att baka garanterat glutenfritt. En minutiös rengöring av bageriet/konditoriet måste göras innan man bakar glutenfritt. Det är likadant med pizzerior. I ett vanligt bager/konditori/pizzeria finns det ju mjöldamm i luften och på all utrustning praktiskt taget hela tiden. Så det ställningstagandet får varje person göra för sin egen del om man ändå vill välja att äta bakverk där gluten inte ingår i ingredienserna men då bör man i alla fall kontrollera/fråga att de inte har gräddat på mjölad plåt.
Skriven av Louise
Skrevs februari 2004
Hej
det där är svårt. Jag har blivit sjuk när jag har ätit mandelbeskiver från vissa konditorier. Men på andra har det varit ok. Gör att jag tvekar ibland att handla överhuvudtaget.
Skriven av Helene
Skrevs juli 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)