Matbröd
Skriven av anna
Skrevs maj 2006
Hej! Jag har ett enkelt brödrecept som i alla fall jag tycker är gott och som jag tror skulle passa barn:
2,5 dl vatten - 37 grader
1 msk skummjölkspulver
20-40 gram maltsirap (innehåller bara maltsocker så det är ok för oss glutenintoleranta)
0,5-1 tsk salt
25 gram jäst
2 tsk fiberhusk
Vispa ihop ingredienserna ovan och låt stå och svälla i tio minuter.
Blanda i 300 gram semper mjölmix och arbeta sedan med degkrokar på en elvisp i c:a 5 minuter. Olja en brödform på 1,5 liter och bröa eventuellt med till exempel sesamfrön. Fördela degen jämt i formen med till exempel en sked och en slickepott. Jämna till ytan och låt jäsa i 45-60 minuter. Grädda i 175 grader, 25-35 minuter.
Skriven av Kristina
Skrevs maj 2006
Hej!
Prova det färdiga mixarna som finns att köpa och lägg till lite smarriga saker i dem, tex russin.
Pensla uppepå med sesamfrön, vallmofrön eller varför inte pumpafrön som finns att köpa i påse.
Skriven av Cicki
Skrevs maj 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)