Mjöl
jag undrar om det är någon som vet om man kan ändra i vanliga recept tvärt av. T.ex. om det står 4 dl vetemjöl kan man ta samma mängd av det glutenfria mjölet då?
mvh Lottie Svenssón
Skriven av Lottie
Skrevs mars 2002
Hej Lottie!
Jag har fått höra att det bara är att byta ut "vanligt" mjöl mot glutenfritt. Jag gör det oxå väldigt ofta när jag bakar eller gör såser o.dyl. Matbröd vet jag inte om det funkar med har inte provat ännu, men andra bakverk, såser, plättar m.m funkar helt ok att byta ut mjölet rakt av!
Prova dig fram bara!
Lycka till/Nina.B
Skriven av Nina
Skrevs mars 2002
Du kan byta rakt av i redningar, sockerkakor, muffins, pannkakor, våfflor och liknande men när man skall baka matbröd och "vetebröd" så måste man ha speciella recept.
Katarina
Skriven av Katarina
Skrevs mars 2002
Hejsan!
Jag har fått en omvandlings-lista av min dietist.Den funkar jätte fint. Ring till en dietist så kan hon/han säkert skicka över en sådan till dig.
Kram: Maja!
Skriven av Maja
Skrevs juli 2002
med Lailas mjölmixer går det men när jag provat finax så har det gått käpprätt åt skogen :-D
läs med om Lailas mjölmixer på http://www.specialkost.se/
Skriven av Annika
Skrevs oktober 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)