Mjöl

Hej alla!
jag undrar om det är någon som vet om man kan ändra i vanliga recept tvärt av. T.ex. om det står 4 dl vetemjöl kan man ta samma mängd av det glutenfria mjölet då?
mvh Lottie Svenssón

Skriven av Lottie
Skrevs mars 2002


Hej Lottie!

Jag har fått höra att det bara är att byta ut "vanligt" mjöl mot glutenfritt. Jag gör det oxå väldigt ofta när jag bakar eller gör såser o.dyl. Matbröd vet jag inte om det funkar med har inte provat ännu, men andra bakverk, såser, plättar m.m funkar helt ok att byta ut mjölet rakt av!
Prova dig fram bara!
Lycka till/Nina.B

Skriven av Nina
Skrevs mars 2002


Du kan byta rakt av i redningar, sockerkakor, muffins, pannkakor, våfflor och liknande men när man skall baka matbröd och "vetebröd" så måste man ha speciella recept.

Katarina

Skriven av Katarina
Skrevs mars 2002


Hejsan!

Jag har fått en omvandlings-lista av min dietist.Den funkar jätte fint. Ring till en dietist så kan hon/han säkert skicka över en sådan till dig.
Kram: Maja!

Skriven av Maja
Skrevs juli 2002


med Lailas mjölmixer går det men när jag provat finax så har det gått käpprätt åt skogen :-D
läs med om Lailas mjölmixer på http://www.specialkost.se/

Skriven av Annika
Skrevs oktober 2008


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier