Mjölk-ägg-vetefria lussekatter

Är det någon som vet hur man kan baka lussekatter utan vare sig mjölk, ägg eller vetemjöl?

Skriven av Anna
Skrevs december 2005


jag bakar till vår son som är allergisk mot ägg o mjölk efter recept på vanliga bullar fast byter ut det han inte tål mot produkte han tål penslar med mjölkfritt margarin lycka till åsa

Skriven av Gäst
Skrevs december 2005


Hej!
Jag följde ett recept på denna sida som innehhöll kesella, fast byte ut den mot Rapsy (som jag köpt här med) som jag blandade 2dl vatten till 1 dl Rapsy istället för 3 dl som man har när det ska bli joghurt. Det blev jättebra.

Mvh
Maria

Skriven av Gäst
Skrevs december 2005


Det var nog detta recept (Rapsy istf kesella, havredryck istf mjölk)

/Maria

Lussekatter (2000-12-07 av Anna)

Ingredienser Instruktioner

1,5 påse saffran
75 g jäst
150 g sojafritt margarin
5 dl mjölk
2 msk FiberHusk
2 dl socker
2 krm salt
2 dl Kesella
(ev. kardemumma)
15-16 dl fin glutenfri mix Stöt saffranet med sockerbit i mortel. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm, 37°. Häll degspadet över jästen och tillsätt fiberHusk.
Rör om och låt svälla ca 10 minuter.

Tillsätt socker, salt, Kesella och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt degen jäsa 30 min. före utbakningen.
Dela degen i mindre bitar och forma dem till lussekatter. Garnera med russin som fått svälla i vatten. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 225° i mitten av ugnen ca 10 minuter.


Skriven av Gäst
Skrevs december 2005


Tack för tipsen!

Skriven av Anna
Skrevs december 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier