Mjölk-ägg-vetefria lussekatter
Skriven av Anna
Skrevs december 2005
jag bakar till vår son som är allergisk mot ägg o mjölk efter recept på vanliga bullar fast byter ut det han inte tål mot produkte han tål penslar med mjölkfritt margarin lycka till åsa
Skriven av Gäst
Skrevs december 2005
Hej!
Jag följde ett recept på denna sida som innehhöll kesella, fast byte ut den mot Rapsy (som jag köpt här med) som jag blandade 2dl vatten till 1 dl Rapsy istället för 3 dl som man har när det ska bli joghurt. Det blev jättebra.
Mvh
Maria
Skriven av Gäst
Skrevs december 2005
Det var nog detta recept (Rapsy istf kesella, havredryck istf mjölk)
/Maria
Lussekatter (2000-12-07 av Anna)
Ingredienser Instruktioner
1,5 påse saffran
75 g jäst
150 g sojafritt margarin
5 dl mjölk
2 msk FiberHusk
2 dl socker
2 krm salt
2 dl Kesella
(ev. kardemumma)
15-16 dl fin glutenfri mix Stöt saffranet med sockerbit i mortel. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm, 37°. Häll degspadet över jästen och tillsätt fiberHusk.
Rör om och låt svälla ca 10 minuter.
Tillsätt socker, salt, Kesella och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt degen jäsa 30 min. före utbakningen.
Dela degen i mindre bitar och forma dem till lussekatter. Garnera med russin som fått svälla i vatten. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 225° i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Skriven av Gäst
Skrevs december 2005
Tack för tipsen!
Skriven av Anna
Skrevs december 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)