Mjölkersättning?
jag skulle behöva ett råd.jag har nyligen fått veta att jag är mjölkallergiker och har smakat havredryck m.m men jag tycker att alla smakar konstigt och äckligt...finns den någon som vet en bra mjölkersättning som smakar åtminstonde lite okej??
Skriven av Gäst
Skrevs april 2002
Min dotter är allergisk mot mjölkprotein och jag brukar dricka havremjölken lite då coh då, i början tyckte jag att deb också smakade ganska illa, även rismjölken men nu smakar de ganska okej. Eftersom min dotter även är allergisk mot soja har vi aldrig provat sojamjölk, det kanske vore något för dig?
Skriven av Cathrine
Skrevs maj 2002
Hej,
Jag har en dotter på 15 månader som tydligt reagerade på mjölkprotein via bröstmjölken redan från början. Jag ammar henne fortfarande och har själv levt på mjölkfri kost i över ett år nu. Både hon och jag dricker tofuline sojamjölk och den är helt okay till musli och pannkakor. Gillar den inte i kaffe däremot. Det svåra tycker jag själv är ersättning för ost och grädde. Använder sojagrädde i matlagning men den skär sig, så det är ingenting för sådant som ska koka länge eller i gratänger.
Hälsningar
Elisabet
Skriven av Elisabet
Skrevs maj 2002
Hej !
Det finns en ersättning som heter Ioatly(havregrädde)Jättegod att göra både sås och gratäng på man kan ha den i kaffe och te också..Finns även som glass, vaniljsås, mjölk(har ej smakat den)
MVH Birgitta
Skriven av Gäst
Skrevs april 2002
Min dotter är allergisk mot mjölkprotein och jag brukar dricka havremjölken lite då coh då, i början tyckte jag att deb också smakade ganska illa, även rismjölken men nu smakar de ganska okej. Eftersom min dotter även är allergisk mot soja har vi aldrig provat sojamjölk, det kanske vore något för dig?
Skriven av Cathrine
Skrevs maj 2002
Hej,
Jag har en dotter på 15 månader som tydligt reagerade på mjölkprotein via bröstmjölken redan från början. Jag ammar henne fortfarande och har själv levt på mjölkfri kost i över ett år nu. Både hon och jag dricker tofuline sojamjölk och den är helt okay till musli och pannkakor. Gillar den inte i kaffe däremot. Det svåra tycker jag själv är ersättning för ost och grädde. Använder sojagrädde i matlagning men den skär sig, så det är ingenting för sådant som ska koka länge eller i gratänger.
Hälsningar
Elisabet
Skriven av Elisabet
Skrevs maj 2002
Hej !
Det finns en ersättning som heter Ioatly(havregrädde)Jättegod att göra både sås och gratäng på man kan ha den i kaffe och te också..Finns även som glass, vaniljsås, mjölk(har ej smakat den)
MVH Birgitta
Skriven av Birgitta
Skrevs juni 2002
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)