Multiallergier och svårigheter med mat och bakning
Känner mig lite ensam med att inte tåla gluten, mjölkpriotein, majs, ris, soja och xantangummi. Att utesluta allt detta ur matlagning och bakning är verkligen inte lätt. Jag kan aldrig köpa ett halvfabrikat eller ett fabriksbakat bröd då allt innehåller ris eller majs när det är gluten fritt. Letar efter ett substitut för vispgrädde men alla dessa innehåller majs, ris, soja eller xantangummi. För att vara frisk måste jag alltid laga mat från grunden vilket i sig är jätte bra men ack så tråkigt. Att inte våga äta på restaurang är inte heller kul. Rädsla för att resa för hur förklarar man att det är allt detta som ska uteslutas?
Förstår hur du har det. Min son har haft samma födoämnesallergier som du har. Nu vid 20 års ålder har det i princip försvunnit, bara mjölkprotein han behöver se upp med.
Vi har lagat all mat alltid och på restauranger har han ätit pommes med kött utan sås. Som sås olivolja eller grillsås som jag lagt in här på sidan "Cecilias grillsås". Grädde har jag ibland vispat äggvita och haft det som grädde i bakelser. Chokladpudding har jag gjort genom att vispa äggvita och tillsätta smält mörk mjölkfri choklad och socker. Ost har vi inte hittat någon som funkar dessvärre. Lycka till med all matlagning. Vi har gjort den stunden till ett nöje för hela familjen. Då blir det roligare 😃. / Jennie
Skriven av Elias
Skrevs juni 2017
Det mesta är ok att inte hitta substitut för men det som jag saknar mest är att äta ost. Vegan ost från Astrid och Aporna är inte kul, smakar ingenting. Fått tips om Wilmersburger som har smakrika ostar men verkar inte finnas att köpa någonstans. Någon som har tips på ost som är gluten, ris, majs, soja och xantangummifritt?
Skriven av Ninna
Skrevs februari 2017
Förstår hur du har det. Min son har haft samma födoämnesallergier som du har. Nu vid 20 års ålder har det i princip försvunnit, bara mjölkprotein han behöver se upp med.
Vi har lagat all mat alltid och på restauranger har han ätit pommes med kött utan sås. Som sås olivolja eller grillsås som jag lagt in här på sidan "Cecilias grillsås". Grädde har jag ibland vispat äggvita och haft det som grädde i bakelser. Chokladpudding har jag gjort genom att vispa äggvita och tillsätta smält mörk mjölkfri choklad och socker. Ost har vi inte hittat någon som funkar dessvärre. Lycka till med all matlagning. Vi har gjort den stunden till ett nöje för hela familjen. Då blir det roligare 😃. / Jennie
Skriven av Elias
Skrevs juni 2017
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)