Ost

tål ej komjölkprotein antar att man kan äta getost då tex hur ser utbundet ut med sånt på affärerna, nån som testat? smakar de bra, man vill ju inte köpa grisen i säcken :D

Skriven av Fredrik
Skrevs september 2006


Har samma problem som du,allså mjölkproteinallergi men dietisten sa att man skulle låta bli alla "mjölk" sorter oasett vilket djur dom kommer från..
har ej prövat då jag inte var någon ost älskare för jag fick reda på allergin

Skriven av Gäst
Skrevs september 2006


jaha konstigt just när man har komjölkallergi, min dietist sa då inget och jag har ätit fetaost vilket har fungerat bra för min del!

Skriven av Fredrik
Skrevs september 2006


Hej!

Om du nu har turen att "bara" vara allergisk mot komjölksproteinet så glöm för all del inte bort buffelmozzarellan! Kan vara lite klurig att få tag på men oj så god. Jag vart riktigt dålig men du kanske har mer tur... :)

/Stina

Skriven av Stina
Skrevs september 2006


Vår son blev mjölkproteinallergisk för ett tag sedan. Vi tycket att fetaost - gjord på fårmjölk skulle kunna funka istället för vanlig ost för honom. Vår dietist sa dock att det inte var att rekomendera eftersom proteinerna var så lika att allergi kunde utvecklas även mot fårmjölk, borde gället getmjölk oxå, eller?

Skriven av Christine
Skrevs oktober 2006


Hej alla!
Vi är komjölksproteinallergiker men kan utan problem äta både får och getost. Det man MÅSTE se upp med är dock att om det bara står löpe på förpackningen så kommer löpen från komjölk och då innehåller get/fårosten komjölksprotein. Det MÅSTE stå vegetabiliskt ystenzym på förpackningen för att det ska funka. Mikrobiellt ystenzym funkar också eftersom det är en svamp och har ingenting med komjölk att göra. Så om ni är intresserade av att prova ost, t ex getbrie (fantastiskt gott), getcamembert (underbar den också) eller bara en vanlig gethårdost - se till att det INTE står löpe på förpackningen. Då hade ni likaväl kunna köpt en vanlig grevé eller herrgårdsost... :-(
Lycka till!
Änglamark har en fin getbrie, Chevrette är en bra hårdost från get, och Soignon tillverkar både brie samt camembert av get.


Skriven av Gäst
Skrevs april 2012


Aspergillus niger är en borstsvamp och en av de vanligaste Aspergillus-svamparna. Citronsyra och ystenzym görs på denna svamp. Folk som inte tål svartmögel skall inte äta ystenzym


Skriven av Alexander
Skrevs mars 2021


Löpe i getost kommer ifrån löpe från get inte från kossan läs på bättre.

Skriven av Alexander
Skrevs maj 2021


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier