Polydextros
Vad är det? Är det naturligt glutenfritt?
Skriven av Sofia
Skrevs oktober 2008
http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=27999
Namn: Polydextros (övriga tillsatser)
E-nummer: 1200
FUNKTION: Förtjockningsmedel och sockerersättningsmedel.
FRAMSTÄLLNING: Framställs av glukos.
ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i t. ex. godis.
KÄNDA HÄLSORISKER: -
Skriven av Sofia
Skrevs oktober 2008
http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=27999
Namn: Polydextros (övriga tillsatser)
E-nummer: 1200
FUNKTION: Förtjockningsmedel och sockerersättningsmedel.
FRAMSTÄLLNING: Framställs av glukos.
ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i t. ex. godis.
KÄNDA HÄLSORISKER: -
Polydextros är en syntetiskt tillverkad polym av glukos och agerar som digerbart fiber. Per gram innehåller tillsatsen 1kcal.
Tillsatsen är alltså gluten-/spannmål-/laktos-/äggfri m.fl.
Skriven av Robin
Skrevs februari 2013
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)