Provokation och tarmbiopsi
Vår dotter på 15 månader har sedan hon var 7 månader varit lös i magen, röd/torr om kinderna, vaknat och haft jätteont i magen om nätterna, magen var svullen och hon pruttade mycket. Nu ett tag har hon varit helt gluten o mjölkfri, och hon har blivit bättre. Vi vet att när hon får i sig av sin brors smörgås smulor så får hon illröda kinder o näsa, svullen mage, pruttig och vaknar om nätterna, men alla prover är bra. Nu idag ringde hennes läkare och sa att vi ska göra en gluten provokation i 3 månader för att sedan göra en tarmbiopsi. Nu kommer det bli jobbigt med många långa vaknätter, men allt för att få ett svar. Jo förresten två avföringsprover visar på att hon har någon form av inflammation i tarmen men då sa läkaren att dessa kan vara missvisande då blodproverna inte visade något. Vad tror ni?
Skriven av Åsa
Skrevs juni 2008
Hej!
Jag kände intsinktivt att jag ville säga hur jag hade gjort i din situation. Jag har själv en idag vuxen flicka med både gluten,mjölk,ägg allergi.Idag mår hon toppen och är ofta ute på restaurang och kan det här med hennes kost. Din lilla flicka skulle jag inte provocerat ännu!!!! Nej jag skulle avhållit henne helt från gluten och mjölk i minst två år. Då har hon en chans att växa till sig lite och tids nog kan ni ta ställning.Själva blev vi avrådda från provokation utav medlemmar i celiakiföreningen.Det är en fruktansvärd stor press för familjen med provokation. Dels är det lättare att provocera barnen när dom kan prata och själva tala om hur dom mår.Det viktigaste är ju att dom ökar fint i vikt och mår bra och sover gott om nätterna.
Nu när det har kommit så mycket goda havreprodukter är det inte längre några problem att avstå gluten. Hej då och lycka till från en som vet vad ni går igenom
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2008
Min dotter som nu är 6 år skulle också få äta gluten för att fastställa Celiaki MEN vi och hennes undrebara läkare insåg att hon skulle bli för sjuk.Hon fick sin diagnos strax efter 1 års dagen och var då så sjuk att hon hade kunnat dö.Så tycker du att det inte känns bra och ditt barn skulle få lida mycker så vägra detta nu och avhåll henne istället från alla misstänkta allergener en tid istället.
Skriven av Birgitta
Skrevs juni 2008
Skriven av Åsa
Skrevs juni 2008
Hej!
Jag kände intsinktivt att jag ville säga hur jag hade gjort i din situation. Jag har själv en idag vuxen flicka med både gluten,mjölk,ägg allergi.Idag mår hon toppen och är ofta ute på restaurang och kan det här med hennes kost. Din lilla flicka skulle jag inte provocerat ännu!!!! Nej jag skulle avhållit henne helt från gluten och mjölk i minst två år. Då har hon en chans att växa till sig lite och tids nog kan ni ta ställning.Själva blev vi avrådda från provokation utav medlemmar i celiakiföreningen.Det är en fruktansvärd stor press för familjen med provokation. Dels är det lättare att provocera barnen när dom kan prata och själva tala om hur dom mår.Det viktigaste är ju att dom ökar fint i vikt och mår bra och sover gott om nätterna.
Nu när det har kommit så mycket goda havreprodukter är det inte längre några problem att avstå gluten. Hej då och lycka till från en som vet vad ni går igenom
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2008
Min dotter som nu är 6 år skulle också få äta gluten för att fastställa Celiaki MEN vi och hennes undrebara läkare insåg att hon skulle bli för sjuk.Hon fick sin diagnos strax efter 1 års dagen och var då så sjuk att hon hade kunnat dö.Så tycker du att det inte känns bra och ditt barn skulle få lida mycker så vägra detta nu och avhåll henne istället från alla misstänkta allergener en tid istället.
Skriven av Birgitta
Skrevs juni 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)