Resa
Har en pojke på 10 år som är glutenintolerant och som även har diabetes. Hur gör man enklast med maten om man skall på semester utomlands? Vi skall till Grekland i sommar, tacksam för alla svar.
MVH
Lasse
Skriven av Lars
Skrevs november 2000
Hej,
Jag tog med mig hårt bröd och några barnmatsburkar som backup om jag inte skulle hitta något vettgt att äta när jag åkte till Malta i somras, ni kanske kan göra ngåot liknande? Vissa grejjer brukar det ju oftast finnas.. som kött, potatis och ris.. men det är inte alltid man hittar några kombinationer man vill äta.
(Jag behövde bakup-maten.. för jag kände inte för att äta grillat kött och pommes varje dag till middag.. o omelett til lunch, men då har jag ltie fler allergier.. lactos, soja, kummin, curry,nötter etc)
/Pia
Skriven av Pia
Skrevs november 2000
Hej, var på Lefkas, Grekland, i somras och hade inga större problem med att äta glutenfri mat ute på restaurang. De serverade ris, pommes frites och potatis till sina grillade kött och fiskrätter som inte var panerade.Pasta var inte så vanligt där jag var. Som sås fick serverades ofta tzatsiki(gurka o youghurt o massor av vitlök) eller en grönsaksröra utan gluten.De flesta efterrätter är glass, frukt och youghurt. Till frukost tog jag med mjukt bröd och skorpor hemifrån, hittade inget glutenfritt bröd eller pasta i butikerna där jag var.Till lunch blev det mest sallader som serveras utan pasta och fyllda tomater(vegetariskt) och omelett.Jag blev ialla fall mätt o glad hela veckan på Lefkas! / Elisabeth
Skriven av Elisabeth
Skrevs december 2000
Min erfarenhet av att resa är att alltid för säkerhets skull ta med en del egna basvaror. Jag brukar ta med bröd så att det räcker några dagar iallafall, jag tar med glutenfri pasta, kex etc. Då brukar det faktiskt gå ganska bra, man hittar alltid något man kan äta.
Lycka till
Skriven av Joakim
Skrevs december 2000
Hejsan
Några gånger har jag kontaktat det lokala celiakiförbundet, dem har gett mig lite tips ibland. Dock kan det bli lite svårt med språket i vissa länder :)
Celiakiförbundets översatta kort har hjälpt mig en del också.
Skriven av Anna
Skrevs december 2000
Jag brukar ta med lite basvaror, som tex bröd, kex, knäckebröd.
På hotellet har det alltid gått bra att frysa in brödet, så kan man hämta varje morgon!!
Finnns mycket att äta på resturanger, inte ofta panerade saker eller mycket sås
Skriven av Caroline
Skrevs januari 2001
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons