Solroslecitin
Hej kan någon föklara vad solroslecitin är
Skriven av lise-lott
Skrevs februari 2007
lecitin är emulgerande. Det är en del av fettet i solros. I solrosoljan finns inget protein (det man är allergisk mot i solros), i lecitinet kan det eventuellt finnas mikropiska proteinrester, inget problem för de allra flesta. Kan ha betydelse om man är MYCKET extremt allergisk.
Skriven av Louise
Skrevs mars 2007
Jag kan med säkerhet säga att Solroslectin är mer allergiframkallande än solrosen i sig.märkt av det i min kropp.
Därav har jag upptäckt att det blir vanligare och vanligare att det dyker upp lite var stans.
Som tex. småkakor, Brödsorter, korvar, flytande samt fasta margariner, sist vart det även i smaksatta choklader, från ett känt varumärke (=stor spridning) m.m. Sedan skulle jag vilja veta hur Canserogen detta ämne är, även Solros i sig
Skriven av Per
Skrevs juni 2014
Tack jag har inte förstått vad det r med solrosfrön jag känner av... Det r olustigt för detta kommer i mer och mer...godis bröd mm....Jag trodde nästan jag var ensam om denna allergi...Jag har knnt klåda och stickningar i munnen nr jag äter viss choklad... och det förstår jag varför nu
Mvh Lena G Jensen
Skriven av Gäst
Skrevs juli 2015
Alltid är det någon som kommer i kläm. Sojalecitn har i stor utsträckning blivit utbytt på grund av att soja överkänslighet har blivit mycket vanligare de senaste årtiondena och det har legat press på producenterna att byta. Soja hör till de ingredienser som ska deklareras med fetstil i ingredienslistan men det gör inte solros.
Skriven av Louise
Skrevs juli 2015
Hej igen, först fick jag välja bort Mc Donalds pga. solros oljor, nu har även Max gått i samma spår.
Så det gäller att se upp där ute, svar på detta ovan. känner fler och fler som reagerar på dessa lectiner.
Och tyvärr så står det inte på alla produkter, så man får reda på det på egen hand.
Börjar bli tröttsamt
M.V.H.
Per.
Skriven av Per
Skrevs september 2015
Det är mycket som är tröttsamt för många och av helt olika anledningar (inte bara allergi). Man får väl säga "det är bara att gilla läget". På den tiden det inte fanns i närheten av den ingrediensförteckning och allergiinformation som finns idag hade jag kontakt med föräldrar till extremallergiska barn och för dem var producentkontakt en daglig syssla som de tyckte inte var någon "big deal". Tiderna förändras..... men man anpassar sig till den situation som är och faller man utanför ramen som du så reta inte upp dig på det utan integrera det i din vardag - att "gilla läget" mår du själv bäst av. Trösta dig med alla som slipper problemet p g a allergi mot t ex sojalecetin, lecitinet måste trots allt komma någonstans ifrån. Det är inte så lätt att göra någonting av ingenting. Kanske "en tröst för ett tigerhjärta" men jag förstår er som har problemet
Skriven av Louise
Skrevs september 2015
Hej på er.
Jag är 56 år och har aldrig kunnat äta något med solros i vare sig olja eller lecitin. Men på sista tiden så finns det i allt och det är för att solroslecitin som används i smör tål hög värme och gör produkter "fluffiga". Men i nästan allt smör och lätta flytande fast i flaska innehåller inte enbart raps/smör utan just solroslecitin och det framställs genom vad jag hört aceton eller bensinextrakt låter inte som att göra ingenting av någonting då det är farligt och giftigt. Alla chips utom 2 i Sverige innehåller Solros/ allt smör utom rent smör och Bregott 1 sort/ alla färdiga matportioner/ att hela tiden kolla så jag inte får allergi chock är mycket jobbigt/ ha Adrenalinspruta i väskan vart man än går och rädd för att äta bakverk bullar är jobbigt och hur svårt skall det inte vara för små¨barn/ att tro att en allergichock är en lätt sak du Malmberg är bara okunnigt! Var på fest min syster då hennes son fyllde år var kul och alla försäkrade om att inget innehöll Solros men de gjorde det så fem minuter i bilen så började jag må illa fick akuta kräkkramper svullnade igen i halsen fick stanna kunde inte sitta ner och efter 3 stopp var det dags för att ta spruta vilket skedde utomhus och ensam då min dotter åkte efter vatten/ väl inne i bilen på väg till Karolinska så började jag hyperventilera och detta inför mina 2 barnbarn som undrade vad det var för fel på morfar/ 3 timmar på akuten så släpper krapmerna och jag kunde åka hem / nästa dag mår man illa och är darrig av kortison och man mår dåligt i 2 dagar/ att solros är så nyttigt och bra helt plötsligt kan inte vara sant. Ville bara skiva vad intag av solros kan betyda och som jag läst på denna sida jag är inte ensam/ kunde inte låta bli att skriva då jag sökte på nätet efter innehåll i Icas tårtor men det står inte vilket smör osv kommer inte att vara på denna sida men läs och undra är det värt att mina barn riskerar att utveckla allergi och då riskerar att dö/ ha en bra liv utan lecitin
Skriven av John
Skrevs juni 2016
Jag har aldrig sagt att allergichock är en lätt sak!!!!!!
Skriven av Louise
Skrevs juni 2016
Skriven av lise-lott
Skrevs februari 2007
lecitin är emulgerande. Det är en del av fettet i solros. I solrosoljan finns inget protein (det man är allergisk mot i solros), i lecitinet kan det eventuellt finnas mikropiska proteinrester, inget problem för de allra flesta. Kan ha betydelse om man är MYCKET extremt allergisk.
Skriven av Louise
Skrevs mars 2007
Jag kan med säkerhet säga att Solroslectin är mer allergiframkallande än solrosen i sig.märkt av det i min kropp.
Därav har jag upptäckt att det blir vanligare och vanligare att det dyker upp lite var stans.
Som tex. småkakor, Brödsorter, korvar, flytande samt fasta margariner, sist vart det även i smaksatta choklader, från ett känt varumärke (=stor spridning) m.m. Sedan skulle jag vilja veta hur Canserogen detta ämne är, även Solros i sig
Skriven av Per
Skrevs juni 2014
Tack jag har inte förstått vad det r med solrosfrön jag känner av... Det r olustigt för detta kommer i mer och mer...godis bröd mm....Jag trodde nästan jag var ensam om denna allergi...Jag har knnt klåda och stickningar i munnen nr jag äter viss choklad... och det förstår jag varför nu
Mvh Lena G Jensen
Skriven av Gäst
Skrevs juli 2015
Alltid är det någon som kommer i kläm. Sojalecitn har i stor utsträckning blivit utbytt på grund av att soja överkänslighet har blivit mycket vanligare de senaste årtiondena och det har legat press på producenterna att byta. Soja hör till de ingredienser som ska deklareras med fetstil i ingredienslistan men det gör inte solros.
Skriven av Louise
Skrevs juli 2015
Hej igen, först fick jag välja bort Mc Donalds pga. solros oljor, nu har även Max gått i samma spår.
Så det gäller att se upp där ute, svar på detta ovan. känner fler och fler som reagerar på dessa lectiner.
Och tyvärr så står det inte på alla produkter, så man får reda på det på egen hand.
Börjar bli tröttsamt
M.V.H.
Per.
Skriven av Per
Skrevs september 2015
Det är mycket som är tröttsamt för många och av helt olika anledningar (inte bara allergi). Man får väl säga "det är bara att gilla läget". På den tiden det inte fanns i närheten av den ingrediensförteckning och allergiinformation som finns idag hade jag kontakt med föräldrar till extremallergiska barn och för dem var producentkontakt en daglig syssla som de tyckte inte var någon "big deal". Tiderna förändras..... men man anpassar sig till den situation som är och faller man utanför ramen som du så reta inte upp dig på det utan integrera det i din vardag - att "gilla läget" mår du själv bäst av. Trösta dig med alla som slipper problemet p g a allergi mot t ex sojalecetin, lecitinet måste trots allt komma någonstans ifrån. Det är inte så lätt att göra någonting av ingenting. Kanske "en tröst för ett tigerhjärta" men jag förstår er som har problemet
Skriven av Louise
Skrevs september 2015
Hej på er.
Jag är 56 år och har aldrig kunnat äta något med solros i vare sig olja eller lecitin. Men på sista tiden så finns det i allt och det är för att solroslecitin som används i smör tål hög värme och gör produkter "fluffiga". Men i nästan allt smör och lätta flytande fast i flaska innehåller inte enbart raps/smör utan just solroslecitin och det framställs genom vad jag hört aceton eller bensinextrakt låter inte som att göra ingenting av någonting då det är farligt och giftigt. Alla chips utom 2 i Sverige innehåller Solros/ allt smör utom rent smör och Bregott 1 sort/ alla färdiga matportioner/ att hela tiden kolla så jag inte får allergi chock är mycket jobbigt/ ha Adrenalinspruta i väskan vart man än går och rädd för att äta bakverk bullar är jobbigt och hur svårt skall det inte vara för små¨barn/ att tro att en allergichock är en lätt sak du Malmberg är bara okunnigt! Var på fest min syster då hennes son fyllde år var kul och alla försäkrade om att inget innehöll Solros men de gjorde det så fem minuter i bilen så började jag må illa fick akuta kräkkramper svullnade igen i halsen fick stanna kunde inte sitta ner och efter 3 stopp var det dags för att ta spruta vilket skedde utomhus och ensam då min dotter åkte efter vatten/ väl inne i bilen på väg till Karolinska så började jag hyperventilera och detta inför mina 2 barnbarn som undrade vad det var för fel på morfar/ 3 timmar på akuten så släpper krapmerna och jag kunde åka hem / nästa dag mår man illa och är darrig av kortison och man mår dåligt i 2 dagar/ att solros är så nyttigt och bra helt plötsligt kan inte vara sant. Ville bara skiva vad intag av solros kan betyda och som jag läst på denna sida jag är inte ensam/ kunde inte låta bli att skriva då jag sökte på nätet efter innehåll i Icas tårtor men det står inte vilket smör osv kommer inte att vara på denna sida men läs och undra är det värt att mina barn riskerar att utveckla allergi och då riskerar att dö/ ha en bra liv utan lecitin
Skriven av John
Skrevs juni 2016
Jag har aldrig sagt att allergichock är en lätt sak!!!!!!
Skriven av Louise
Skrevs juni 2016
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)