Tårta
Har läst en del om olika förslag och alternativ till grädde. Undrar vad som är bäst att använda. Hade tänkt använda mjölkfri vaniljvisp, men det kanske finns något bättre? Är
t ex den här kokosgrädden lätt att få tag på och hur smakar den? Undrar oxå om det är någon som provat att göra chokladpudding med solhavre? I sådana fall kunde man ju använda det som fyllning samt mosade bananer.
Skriven av anna
Skrevs mars 2005
Hejsan,
chokladpudding på solhavre fungerade inte när jag gjorde det...den tjocknar inte. Jag använde färdigt pulver, det kanske fungerar om du gör egen.
Bästa grädden till tårta blir om du tar iMAt (Oatly) och värmer lite och har i 3st gelatinblad så de smälter och vispa samtidigt. Låt stå i kyl några timmar innan det används så det stelnar lite. Jag brukar ha i lite vaniljsocker för att få lite godare smak. Det fungerar att göra med vaniljsåsen också. Jag brukar blanda.
Lycka till!
Skriven av Lena
Skrevs mars 2005
Hej..... Vi har gjort chokladpudding på iMat... funkade alldeles utmärkt! Vill man kan man blanda ut det med lite Solhavre.. Det man får göra är att ta i mer pulver än vad som står på paketet.. Man får helt enkelt prova sig fram.. Vispa med elvisp eller "shaka"..
Smaklig måltid! :o)
Tack för era svar. Nu ska nog tårtan bli bra. Ska nämligen göra den idag.
Skriven av anna
Skrevs april 2005
t ex den här kokosgrädden lätt att få tag på och hur smakar den? Undrar oxå om det är någon som provat att göra chokladpudding med solhavre? I sådana fall kunde man ju använda det som fyllning samt mosade bananer.
Skriven av anna
Skrevs mars 2005
Hejsan,
chokladpudding på solhavre fungerade inte när jag gjorde det...den tjocknar inte. Jag använde färdigt pulver, det kanske fungerar om du gör egen.
Bästa grädden till tårta blir om du tar iMAt (Oatly) och värmer lite och har i 3st gelatinblad så de smälter och vispa samtidigt. Låt stå i kyl några timmar innan det används så det stelnar lite. Jag brukar ha i lite vaniljsocker för att få lite godare smak. Det fungerar att göra med vaniljsåsen också. Jag brukar blanda.
Lycka till!
Skriven av Lena
Skrevs mars 2005
Hej..... Vi har gjort chokladpudding på iMat... funkade alldeles utmärkt! Vill man kan man blanda ut det med lite Solhavre.. Det man får göra är att ta i mer pulver än vad som står på paketet.. Man får helt enkelt prova sig fram.. Vispa med elvisp eller "shaka"..
Smaklig måltid! :o)
Hälsningar Malin
Skriven av Malin
Skrevs mars 2005
Tack för era svar. Nu ska nog tårtan bli bra. Ska nämligen göra den idag.
Skriven av anna
Skrevs april 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)