Teffmjöl

Någon som har bra recept där man kan använda teffmjöl? Bröd, kakor... allt!

Skriven av Maria
Skrevs april 2010


Hej
Jag har lagt in 5 nya recept med teffmjöl här på allergimat. Lycka till med baket!

Skriven av Louise
Skrevs april 2010


Hur söker man efter ingredienser bland recepten??? :/

Skriven av Maria
Skrevs april 2010


Eh... hittade det! ;)

Skriven av Maria
Skrevs april 2010


injera, surdegspannkaka av teff :P
börja med en startkultur, är du snäll så kan du få av någon erfaren injera-kock på Eriatriansk eller Etiopisk restaurang eller någons mamma :)
Sen har du en surdeg att mata med teff. Startdegen är ofta gjord på mjöl av fyra korn (dvs här i Sverige är det för dyrt att använda teff) så om det är riktigt kritiskt med gluten så är det tålamod som gäller. När en smet är fluffig och bubblig och har konsistensen av smält glass är det dags att göra injera: en teflon-pannkakslagg och ett lock behövs. Ringla smet på laggen, börja i ytterdelen och cirkla inåt mitten. När smeten bubblar och stelnar på ytan så på med lock och låt injeran tillagas fångad i ångan. När kanterna rullars upp är den klar. Den ska inte vändas utan bara tas av och låtas svalna på en handduk. När den har svalnat får den en seg konsistens och kan staplas på hög. Ätes till wat, gryta. Injera används med händerna att ta upp mat med samt till underlägg på tallriken.

Skriven av Svenne
Skrevs juni 2011


Jag tänkte försöka mig på egen injera nu för första gången. Hoppas verkligen att det blir gott. Har hittat ett schyst recept på nätet: http://favoritrecept.blogspot.com/2009/04/etiopisk-maltid-i-all-enkelhet.html. Om det inte blir bra ska jag fråga nån polare hur man gör.

Skriven av Peter
Skrevs september 2011


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier