Teffmjöl
Någon som har bra recept där man kan använda teffmjöl? Bröd, kakor... allt!
Skriven av Maria
Skrevs april 2010
Hej
Jag har lagt in 5 nya recept med teffmjöl här på allergimat. Lycka till med baket!
Skriven av Louise
Skrevs april 2010
Hur söker man efter ingredienser bland recepten??? :/
Skriven av Maria
Skrevs april 2010
Eh... hittade det! ;)
Skriven av Maria
Skrevs april 2010
injera, surdegspannkaka av teff :P
börja med en startkultur, är du snäll så kan du få av någon erfaren injera-kock på Eriatriansk eller Etiopisk restaurang eller någons mamma :)
Sen har du en surdeg att mata med teff. Startdegen är ofta gjord på mjöl av fyra korn (dvs här i Sverige är det för dyrt att använda teff) så om det är riktigt kritiskt med gluten så är det tålamod som gäller. När en smet är fluffig och bubblig och har konsistensen av smält glass är det dags att göra injera: en teflon-pannkakslagg och ett lock behövs. Ringla smet på laggen, börja i ytterdelen och cirkla inåt mitten. När smeten bubblar och stelnar på ytan så på med lock och låt injeran tillagas fångad i ångan. När kanterna rullars upp är den klar. Den ska inte vändas utan bara tas av och låtas svalna på en handduk. När den har svalnat får den en seg konsistens och kan staplas på hög. Ätes till wat, gryta. Injera används med händerna att ta upp mat med samt till underlägg på tallriken.
Skriven av Svenne
Skrevs juni 2011
Jag tänkte försöka mig på egen injera nu för första gången. Hoppas verkligen att det blir gott. Har hittat ett schyst recept på nätet: http://favoritrecept.blogspot.com/2009/04/etiopisk-maltid-i-all-enkelhet.html. Om det inte blir bra ska jag fråga nån polare hur man gör.
Skriven av Peter
Skrevs september 2011
Skriven av Maria
Skrevs april 2010
Hej
Jag har lagt in 5 nya recept med teffmjöl här på allergimat. Lycka till med baket!
Skriven av Louise
Skrevs april 2010
Hur söker man efter ingredienser bland recepten??? :/
Skriven av Maria
Skrevs april 2010
Eh... hittade det! ;)
Skriven av Maria
Skrevs april 2010
injera, surdegspannkaka av teff :P
börja med en startkultur, är du snäll så kan du få av någon erfaren injera-kock på Eriatriansk eller Etiopisk restaurang eller någons mamma :)
Sen har du en surdeg att mata med teff. Startdegen är ofta gjord på mjöl av fyra korn (dvs här i Sverige är det för dyrt att använda teff) så om det är riktigt kritiskt med gluten så är det tålamod som gäller. När en smet är fluffig och bubblig och har konsistensen av smält glass är det dags att göra injera: en teflon-pannkakslagg och ett lock behövs. Ringla smet på laggen, börja i ytterdelen och cirkla inåt mitten. När smeten bubblar och stelnar på ytan så på med lock och låt injeran tillagas fångad i ångan. När kanterna rullars upp är den klar. Den ska inte vändas utan bara tas av och låtas svalna på en handduk. När den har svalnat får den en seg konsistens och kan staplas på hög. Ätes till wat, gryta. Injera används med händerna att ta upp mat med samt till underlägg på tallriken.
Skriven av Svenne
Skrevs juni 2011
Jag tänkte försöka mig på egen injera nu för första gången. Hoppas verkligen att det blir gott. Har hittat ett schyst recept på nätet: http://favoritrecept.blogspot.com/2009/04/etiopisk-maltid-i-all-enkelhet.html. Om det inte blir bra ska jag fråga nån polare hur man gör.
Skriven av Peter
Skrevs september 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)