Tortilla
jag undrar om någon i detta av långa land har ett bra recept på tortilla.Då skulle min dotter bli överlycklig.
Skriven av madeleine
Skrevs november 2005
Hej!
Gå in på forumet (tidigare inlägg i forum) vete och gluten (tror det heter så)här på allergimatsidan och gå in på inlägget mjuka tortillabröd. Jag skrev en fråga precis som du och fick ett bra recept jag använt mej av. Kan också tipsa dej om som jag också skrivit där, att Semper jobbar på att ta fram en sådan färdig produkt, mjuka tortillabröd. Såg också i produktblad från Moila som kom från celiakiförbundet att det i deras sortiment fanns ett mjukt havretunnbröd som passade att använda till mjuka tortilla. Om det är några affärer som tagit in den produkten vet jag däremot inte. Men man kan ju alltid höra med de stora Coop och Ica. Lycka till! mvh Lena
Skriven av Lena
Skrevs november 2005
Hej igen!
Såg när jag läste på mina gamla svar att det receptet jag använt mej mest av inte stod med där. Jag hade för mej att det var där jag fick det. Men det står på denna sidan, sök på recept och då på tortilla så kommer två recept upp. Det ena där, lättgjorda tortillas har jag använt och det har blivit bra. Tog vanligt majsmjöl (risenta) och vanlig mix (semper och finax) vilket blev helt ok. Det receptet som står på frågan är också helt ok, lite bökigare bara att knåda och kavla. Det blir ju dock mer som "vanligt" mjukt tortillabröd medan det här receptet mer blir typ pannkaka. MVH Lena en gång till!
Skriven av Lena
Skrevs november 2005
Skriven av madeleine
Skrevs november 2005
Hej!
Gå in på forumet (tidigare inlägg i forum) vete och gluten (tror det heter så)här på allergimatsidan och gå in på inlägget mjuka tortillabröd. Jag skrev en fråga precis som du och fick ett bra recept jag använt mej av. Kan också tipsa dej om som jag också skrivit där, att Semper jobbar på att ta fram en sådan färdig produkt, mjuka tortillabröd. Såg också i produktblad från Moila som kom från celiakiförbundet att det i deras sortiment fanns ett mjukt havretunnbröd som passade att använda till mjuka tortilla. Om det är några affärer som tagit in den produkten vet jag däremot inte. Men man kan ju alltid höra med de stora Coop och Ica. Lycka till! mvh Lena
Skriven av Lena
Skrevs november 2005
Hej igen!
Såg när jag läste på mina gamla svar att det receptet jag använt mej mest av inte stod med där. Jag hade för mej att det var där jag fick det. Men det står på denna sidan, sök på recept och då på tortilla så kommer två recept upp. Det ena där, lättgjorda tortillas har jag använt och det har blivit bra. Tog vanligt majsmjöl (risenta) och vanlig mix (semper och finax) vilket blev helt ok. Det receptet som står på frågan är också helt ok, lite bökigare bara att knåda och kavla. Det blir ju dock mer som "vanligt" mjukt tortillabröd medan det här receptet mer blir typ pannkaka. MVH Lena en gång till!
Skriven av Lena
Skrevs november 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)