Vad händer när ni får i er?
Vilka symtom får ni när ni får i er gluten? Känner ni av det?
Skriven av Sofia
Skrevs juli 2006
Jag får väldigt ont i magen och det känns som om någon sitter där med lååånga naglar och vrider och drar i tarmarna. Sitter även på dass mycket.
Skriven av Charlotte
Skrevs juli 2006
Beror på hur mycket jag får i mig. Är det typ en smula ur ett smörpaket eller nått sånt så mår jag illa, får väldigt ont i magen och sitter väldigt mycket på dass.
Är det en större mängd (ex pga okunskap när man äter ute trots dom säger att dom kan) så börjar det med att jag får enorm halsbränna, sedan blir jag enormt trött och vill bara sova. Dag 2 mår jag så illa att jag bara har tur om jag slipper sitta på toa med en hink mellan fötterna. Dag 3 mår jag lika illa och är lika toktrött. Känns som om man skulle kunna sova 3 dygn på raken.
Dag 4 brukar det börja gå över och sen blir det bättre och bättre.
Det beror på hur mycket jag får i mig och hur mycket mjöl det är i sakerna,jag kan äta en pizza bit utan att känna någonting.Men jag kan ta en liten tugga av en smörgås o ha så ont att jag ligger och vrider mig.Det är helt olika,men jag har varit hos läkaren och han sa att dom som har gluten ska ABSOLUT undvika saker med gluten,för det kan medföra många framtida sjukdomar som tex. diabetes och ledsjukdomar.Tänk på det!
Hej!
Även för mig är det olika beroende på hur mycket jag har fått i mig.. Är det lite som smulor från köksbänken eller "kan vinnas-spår-av-chansning" så får jag sårig gom och blåsor på tungan i ett par dagar. Mycket smärtsamt och svårt att äta..
Om jag får i mig lite mera, typ felinformerad på restauranger o.dyl. så får jag kramper och måste akut gå på toaletten! Blir också trött och öm i magen i flera dagar.
Försöker köra "safe" hela tiden och börjar bli grym på att laga glutenfri mat =)
Lycka till!
Jessica
Skriven av Jessica
Skrevs september 2006
Skriven av Sofia
Skrevs juli 2006
Jag får väldigt ont i magen och det känns som om någon sitter där med lååånga naglar och vrider och drar i tarmarna. Sitter även på dass mycket.
Skriven av Charlotte
Skrevs juli 2006
Beror på hur mycket jag får i mig. Är det typ en smula ur ett smörpaket eller nått sånt så mår jag illa, får väldigt ont i magen och sitter väldigt mycket på dass.
Är det en större mängd (ex pga okunskap när man äter ute trots dom säger att dom kan) så börjar det med att jag får enorm halsbränna, sedan blir jag enormt trött och vill bara sova. Dag 2 mår jag så illa att jag bara har tur om jag slipper sitta på toa med en hink mellan fötterna. Dag 3 mår jag lika illa och är lika toktrött. Känns som om man skulle kunna sova 3 dygn på raken.
Dag 4 brukar det börja gå över och sen blir det bättre och bättre.
Har hört att en del inte känner av nått alls. Dom är jag liiite sotis på...
Nina
Skriven av Nina
Skrevs juli 2006
Det beror på hur mycket jag får i mig och hur mycket mjöl det är i sakerna,jag kan äta en pizza bit utan att känna någonting.Men jag kan ta en liten tugga av en smörgås o ha så ont att jag ligger och vrider mig.Det är helt olika,men jag har varit hos läkaren och han sa att dom som har gluten ska ABSOLUT undvika saker med gluten,för det kan medföra många framtida sjukdomar som tex. diabetes och ledsjukdomar.Tänk på det!
/Erina
Skriven av Erina
Skrevs augusti 2006
Hej!
Även för mig är det olika beroende på hur mycket jag har fått i mig.. Är det lite som smulor från köksbänken eller "kan vinnas-spår-av-chansning" så får jag sårig gom och blåsor på tungan i ett par dagar. Mycket smärtsamt och svårt att äta..
Om jag får i mig lite mera, typ felinformerad på restauranger o.dyl. så får jag kramper och måste akut gå på toaletten! Blir också trött och öm i magen i flera dagar.
Försöker köra "safe" hela tiden och börjar bli grym på att laga glutenfri mat =)
Lycka till!
Jessica
Skriven av Jessica
Skrevs september 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)