Vad ska man göra?
Jag har just fått veta att jag inte skall äta varken gluten eller laktos, jag vet bara inte VAD kan jag äta nu? Hur vet jag om maten på ex restauranger innehåller något av dessa ämnen? Jag är helt rudis i den här frågan och tacksam för alla tips och råd eller recept som finns tillgängliga!
Skriven av helena
Skrevs mars 2001
Du kommer ganska långt med informationen på allergimat.com.
Börja med att titta under korta fakta om gluten och mjölk.
Gå in bland recepten och välj att titta på recept utan gluten och laktos så får Du upp en hel del
Sedan kan Du gå in på tips och välja den ort där Du bor och se vad som finns i Din närhet av butiker och restauranger etc.
Louise Malmberg
Skriven av Louise
Skrevs mars 2001
Det är väldigt bra att gå hos en dietist. Man får mycket hjälp där. Jag har också nyss fått veta detsamma och jag är dessutom diabetiker, så det är besvärligt. Men man lär sig.
Skriven av Helena
Skrevs juni 2001
Du borde få remiss till en dietist på sjukhuset där du går. Sjukhuset måste hjälpa dig. Gå också in på www.celiaki.se och läs där bli gärna medlem! Köp deras ingredienslexikon och gärna någon kokbok. På restaurang måste du fråga varje gång.
Lycka till
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2004
Hej! Jag har också fått veta på senare tid att jag inte kan äta gluten och laktos så vill du får du jätte gärna höra av dig. Jag har lite recept och lite erfarenhet. Omställningen är super jobbig i början men när man vet att man mår dåligt av och äta maten så saknar man inte den. Lycka till!! Kram Sofia
Skriven av Sofia
Skrevs mars 2004
Skriven av helena
Skrevs mars 2001
Du kommer ganska långt med informationen på allergimat.com.
Börja med att titta under korta fakta om gluten och mjölk.
Gå in bland recepten och välj att titta på recept utan gluten och laktos så får Du upp en hel del
Sedan kan Du gå in på tips och välja den ort där Du bor och se vad som finns i Din närhet av butiker och restauranger etc.
Louise Malmberg
Skriven av Louise
Skrevs mars 2001
Det är väldigt bra att gå hos en dietist. Man får mycket hjälp där. Jag har också nyss fått veta detsamma och jag är dessutom diabetiker, så det är besvärligt. Men man lär sig.
Skriven av Helena
Skrevs juni 2001
Du borde få remiss till en dietist på sjukhuset där du går. Sjukhuset måste hjälpa dig. Gå också in på www.celiaki.se och läs där bli gärna medlem! Köp deras ingredienslexikon och gärna någon kokbok. På restaurang måste du fråga varje gång.
Lycka till
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2004
Hej! Jag har också fått veta på senare tid att jag inte kan äta gluten och laktos så vill du får du jätte gärna höra av dig. Jag har lite recept och lite erfarenhet. Omställningen är super jobbig i början men när man vet att man mår dåligt av och äta maten så saknar man inte den. Lycka till!! Kram Sofia
Skriven av Sofia
Skrevs mars 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)