Vispgrädde till mjölk&äggallergiker?
Skriven av Veronica
Skrevs januari 2004
Här är ett tips på receptsida: http://www.umehus31.ac.se/090/kokbok/ - och här är ett till: http://www.allergisidan.com/
Kan tyvärr inte svara riktigt på gräddersättningen för det har jag inte testat. När vi gjorde 1-års tårta hade vi kokmarsan i tårtan och "smörkräm" som garnering.
Lycka till!!!
Annika W
Helsingborg
Skriven av Annika
Skrevs januari 2004
Hej Veronika! Jag vet inte om det bara är mjölkprotein ditt barn inte tål, men isåfall har jag ett tips. Jag har provat att vispa de flesta gräddersättningar på marknaden med hjälp av gelantin m.m. Det fungerar inte och smakar inte gott. Gör istället en prinsesstårta med mjölkfri sockerkaka,sylt och mjölkfri marzan.Köp färdigkavlad marsipan och rulla över precis före servering annars blöts marsipanen upp. Lycka till Linda
Skriven av linda
Skrevs januari 2004
Hejsan Veronica!
Det finns mjölkfri matgrädde i butiken som heter Oatly iMat.
Jag tog en förpackning iMat och värmde i kastrull och lade sedan i två blötlagda gelantiblad.
Vispade i hop detta en stund och smaksatte med lite vaniljsocker
och lade i kylskåpet ett par timmar. Den blir spritsbar!
Det finns också Oatly vaniljvisp, den fungerar på samma sätt!
Lycka till!
Rose-Marie och Oliver snart fyra år, allergisk mot vete, råg, mjölk, ägg, soja, hasselnötter.
Skriven av Rose-Marie
Skrevs januari 2004
Jag har flera recept på vår sida (Allergisidan) där jag har använt gelantin för att fluffa upp iMat och Oatlys vaniljsås. Det fungerar, men det smakar inte precis som grädde som vi är vana med :) Ett tips är att använda Benevivas Vaniljsås, den går faktiskt att vispa till fluffig grädde och den är god!
Cathrine
Skriven av Cathrine
Skrevs januari 2004
Finns det mjölkfri marsan!!! Var har ni hittat det, jag har letat och letat i våra affärer men hittar bara det gamla vanliga som ska blandas med mjölk.(Har inte fått det att stelan till kräm med mjölkersättning) Det är dags att göra ett-års tårtan och jag börjar bli hispig. Kram Kattis
Skriven av Katarina
Skrevs februari 2004
Hej! kokmarzan är mjölkfri sedan har både beneviva och oatly färdig vaniljsås i 2 dl förpackningar. Fick en glad överaskning när jag handlade på martin Ohlsson i gbg och hittade kokosgrädde som gick att vispa. Min son ska få gräddtårta för första gången sedan han var 2,5 år det är tre år sedan!!!!
Skriven av linda
Skrevs april 2004
Hej!
Kalaset har säkert varit för länge sedan. Vi har provat alla slags "tårtor" men dom blir aldrig riktigt bra. Så vi gör alltid äppelpaj numera. Med vaniljsås så blir det ju riktigt festligt. Det går ju till och med att sätta ljus i.
Skriven av Johannes
Skrevs april 2004
Ett annat tips om man vill variera sig lite är att ha i lite kakao i benevivas vaniljsås och bre den på tårtan. Det smakar ungefär som chokladpudding. Brukar vara uppskattat av ickeallergikerna också :)
Skriven av Hanna
Skrevs december 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)