Vispgrädde till mjölk&äggallergiker?

Hej. vi ska snart ha 2 årskalas och undrar om någon har tips på tårta eller liknande. tacksam för alla tips

Skriven av Veronica
Skrevs januari 2004


Här är ett tips på receptsida: http://www.umehus31.ac.se/090/kokbok/ - och här är ett till: http://www.allergisidan.com/

Kan tyvärr inte svara riktigt på gräddersättningen för det har jag inte testat. När vi gjorde 1-års tårta hade vi kokmarsan i tårtan och "smörkräm" som garnering.

Lycka till!!!

Annika W
Helsingborg

Skriven av Annika
Skrevs januari 2004


Hej Veronika! Jag vet inte om det bara är mjölkprotein ditt barn inte tål, men isåfall har jag ett tips. Jag har provat att vispa de flesta gräddersättningar på marknaden med hjälp av gelantin m.m. Det fungerar inte och smakar inte gott. Gör istället en prinsesstårta med mjölkfri sockerkaka,sylt och mjölkfri marzan.Köp färdigkavlad marsipan och rulla över precis före servering annars blöts marsipanen upp. Lycka till Linda


Skriven av linda
Skrevs januari 2004


Hejsan Veronica!

Det finns mjölkfri matgrädde i butiken som heter Oatly iMat.

Jag tog en förpackning iMat och värmde i kastrull och lade sedan i två blötlagda gelantiblad.

Vispade i hop detta en stund och smaksatte med lite vaniljsocker
och lade i kylskåpet ett par timmar. Den blir spritsbar!

Det finns också Oatly vaniljvisp, den fungerar på samma sätt!

Lycka till!

Rose-Marie och Oliver snart fyra år, allergisk mot vete, råg, mjölk, ägg, soja, hasselnötter.

Skriven av Rose-Marie
Skrevs januari 2004


Jag har flera recept på vår sida (Allergisidan) där jag har använt gelantin för att fluffa upp iMat och Oatlys vaniljsås. Det fungerar, men det smakar inte precis som grädde som vi är vana med :) Ett tips är att använda Benevivas Vaniljsås, den går faktiskt att vispa till fluffig grädde och den är god!

Cathrine


Skriven av Cathrine
Skrevs januari 2004


Finns det mjölkfri marsan!!! Var har ni hittat det, jag har letat och letat i våra affärer men hittar bara det gamla vanliga som ska blandas med mjölk.(Har inte fått det att stelan till kräm med mjölkersättning) Det är dags att göra ett-års tårtan och jag börjar bli hispig. Kram Kattis

Skriven av Katarina
Skrevs februari 2004


Hej! kokmarzan är mjölkfri sedan har både beneviva och oatly färdig vaniljsås i 2 dl förpackningar. Fick en glad överaskning när jag handlade på martin Ohlsson i gbg och hittade kokosgrädde som gick att vispa. Min son ska få gräddtårta för första gången sedan han var 2,5 år det är tre år sedan!!!!

Skriven av linda
Skrevs april 2004


Hej!
Kalaset har säkert varit för länge sedan. Vi har provat alla slags "tårtor" men dom blir aldrig riktigt bra. Så vi gör alltid äppelpaj numera. Med vaniljsås så blir det ju riktigt festligt. Det går ju till och med att sätta ljus i.

Skriven av Johannes
Skrevs april 2004


Ett annat tips om man vill variera sig lite är att ha i lite kakao i benevivas vaniljsås och bre den på tårtan. Det smakar ungefär som chokladpudding. Brukar vara uppskattat av ickeallergikerna också :)

Skriven av Hanna
Skrevs december 2004


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier