Vitt socker
Jag undrar om någon vet vad man gör vid "raffinering" av socker. Jag får svår huvudvärk av vitt socker men tål råsocker och honung utan problem. Det skulle intressera mig att veta hur kemin ser ut. T.ex. blir det ju "vitt och pösigt" när man vispar vitt socker med ägg men en platt sås om man
vispar råsocker med ägg. Det går inte att göra sockerkaka på råsocker.
Skriven av Emma
Skrevs december 2008
Vet inte vad det är som gör att du reagerar på vitt socker.
Jag har lyckats med sockerkakor på råsocker genom att vispa med elvispen länge och samtidigt röra om med den och vicka bunken för att få in mera luft i ägg&sockersmeten.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
vispar råsocker med ägg. Det går inte att göra sockerkaka på råsocker.
Skriven av Emma
Skrevs december 2008
Vet inte vad det är som gör att du reagerar på vitt socker.
Jag har lyckats med sockerkakor på råsocker genom att vispa med elvispen länge och samtidigt röra om med den och vicka bunken för att få in mera luft i ägg&sockersmeten.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)