Hur vet man om man råkat få i sig gluten???
Ja, hur vet man hur känslig man är? Har inte vetat om min intolerans så länge och vet inte alls. Så fort jag blir lite dålig i magen tror jag att jag råkat få i mig något men, som min sambo sa, alla andra blir ju också kassa i magen ibland... :/
Vad har ni fåt tför reaktioner/symptom? Samma som innan ni fick veta eller annorlunda?
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Det kvittar ju egentligen hur känslig du är, skadar ju tarmen än om du inte känner det. Men när jag äter något, äter jag minimalt lite så blir min mage bara irriterad (ett par smulor), äter jag halvmycket (En halv smörgås) får jag ont i magen ca 5 timmar senare, äter jag mycket (en hel smörgås) så spyr jag efter 2 timmar
Skriven av Martina
Skrevs augusti 2008
Det märks ju som sagt inte alltid, men tarmen skadas ju.
Ett par smulor reagerar jag inte på, men äter jag mer så får jag fruktansvärt ont i magen, får sura uppstötningar och bubblig mage. Efter ett par dagar blir jag väldigt trött och slö, men piggnar till efter ca 1-1,5 v :D
Innan jag fick diagnosen reagerade jag inte märkbart (hade väl så skadad tarm så fanns inget att skada mer), mer än att jag mådde illa och var totalt utmattad och slö i flera år.
Tror du att du fått i dig gluten?
- Bättre att tro det värsta och hoppas på det bästa?!
Skriven av Fannie
Skrevs augusti 2008
Jo, jag vet att man skadar tarmen oavsett om man får symptom eller ej, skulle aldrig få för mig att medvetet äta gluten. Tror inte heller jag fått i mig något. Men, som sagt, kass i magen kan man ju vara - men beror det på för mycket russin eller på att jag fått i mig en smula gluten någonstans???
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Enligt dietist så är det bra att utesluta även laktosprodukter i ca 1/2 år vid "nybliven" glutenintollerans. Tydligen är flimmerhåren skadade så de suger ej upp laktosen så det rinner rakt igenom.. Har inte hört på allergimat.se att det är så, och inte heller sa läkaren något.. är det olika vad dietister säger eller?
Jag fick veta av min läkare att man helst skulle ha uppehåll med mjölkprodukter i början och sedan sakta men säkert börja införa det igen. Med andra ord inte börja dricka flera glas mjölk på en gång utan börja lite och sen öka på.
// Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2008
Vad har ni fåt tför reaktioner/symptom? Samma som innan ni fick veta eller annorlunda?
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Det kvittar ju egentligen hur känslig du är, skadar ju tarmen än om du inte känner det. Men när jag äter något, äter jag minimalt lite så blir min mage bara irriterad (ett par smulor), äter jag halvmycket (En halv smörgås) får jag ont i magen ca 5 timmar senare, äter jag mycket (en hel smörgås) så spyr jag efter 2 timmar
Skriven av Martina
Skrevs augusti 2008
Det märks ju som sagt inte alltid, men tarmen skadas ju.
Ett par smulor reagerar jag inte på, men äter jag mer så får jag fruktansvärt ont i magen, får sura uppstötningar och bubblig mage. Efter ett par dagar blir jag väldigt trött och slö, men piggnar till efter ca 1-1,5 v :D
Innan jag fick diagnosen reagerade jag inte märkbart (hade väl så skadad tarm så fanns inget att skada mer), mer än att jag mådde illa och var totalt utmattad och slö i flera år.
Tror du att du fått i dig gluten?
- Bättre att tro det värsta och hoppas på det bästa?!
Skriven av Fannie
Skrevs augusti 2008
Jo, jag vet att man skadar tarmen oavsett om man får symptom eller ej, skulle aldrig få för mig att medvetet äta gluten. Tror inte heller jag fått i mig något. Men, som sagt, kass i magen kan man ju vara - men beror det på för mycket russin eller på att jag fått i mig en smula gluten någonstans???
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Enligt dietist så är det bra att utesluta även laktosprodukter i ca 1/2 år vid "nybliven" glutenintollerans. Tydligen är flimmerhåren skadade så de suger ej upp laktosen så det rinner rakt igenom.. Har inte hört på allergimat.se att det är så, och inte heller sa läkaren något.. är det olika vad dietister säger eller?
Jag har hållt upp i 1/2 år nu, undrar om man ska öka lite i taget eller om man kan dricka och äta som vanligt med vanlig mjölk????? Svårt att få tag på dietist här..och sköterskan visste inte på läkarstationen.. Snälla svara de som vet...
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Jag fick veta av min läkare att man helst skulle ha uppehåll med mjölkprodukter i början och sedan sakta men säkert börja införa det igen. Med andra ord inte börja dricka flera glas mjölk på en gång utan börja lite och sen öka på.
// Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons