Börja med gluten igen, efter 32 år med glutenfri kost

Har precis fått besked om att jag kan börja äta vete, korn och råg. Min tarm är fin och jag är negativ på pricktest och blodprov. Känns så superläskigt då jag ej ätt gluten sedan spädbarnsåren. Finns det fler som jag, som blivit "friskförklarade" efter mycket mycket lång tid med glutenfri kost? Jag vet inte ens hur man bakar med vetemjöl, känner mig lite vilsen.

Allergologen rekomenderar en smygande ökning av intag av glutenkost. Tex små mängder pasta som sedan ökas.

Skriven av Marika
Skrevs juni 2010


Alltså, förlåt men jag tycker det där låter konstigt. Det är ju inte underligt att dina prover visar normalt när du inte har ätit gluten alls. Finns ju inget testerna kan reagera på lixom. Du har ju inget gluten i kroppen som syns på proverna. Självklart är ju tarmen fin då du inte ätit gluten så den är irriterad av det...
Men jag är ingen expert visserligen. Å andra sidan vet jag ju att glutenintolerans är en livslång sjukdom som bara kan medicineras och hållas i "chakt" med rätt kost.
/Nina

Skriven av Nina
Skrevs juni 2010


Visst låter det konstigt. Men allt går bra. Det kan ha varit så att jag redan som barn växte ifrån min allergi, men det upptäcktes aldrig. Vi får se hur det går med värden och tarm om ett tag. Men än så länge har jag inga bekymmer av min glutenkost.

Skriven av Marika
Skrevs juni 2010


Jag håller mina tummar för att allt går bra för dig :) Så himla mycket enklare att kunna äta allt. Visserligen, har man ätit glutenfritt hela livet vet man ju inte annat. Men om man som jag ätit "vanlig" kost mer än hittills halva livet då vet man ju hur gott allt "vanligt" är... och vet vad man saknar.


Skriven av Nina
Skrevs juni 2010


Glutenintolernas och allergier mot ex.vis vete är ju inte samma sak.
Glutenintolerant är man livet ut tyvärr :-(

Skriven av Agneta
Skrevs juni 2010


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier

Annons

Annons