Är människor olika känsliga mot gluten?
Det jag undrar är varför jag läser att vissa här på forumet tycker att de då och då "kan" äta en bulle/pizza/etc, innehållande gluten? Är det så att olika personer verkligen blir olika påverkade eller är det bara så att dessa människor (som jag) inte märker på utsidan när de får i sig gluten?
Min läkare hävdade nämligen att mina tarmar ändå for lika illa av glutenintag som vilken annan person med celiaki som helst, även fast jag mådde bra. Jag kan inte säga att jag litar på läkaren helt, eftersom det uppenbarligen (som jag förstod i efterhand) finns gränsvärden för hur mycket gluten man kan äta, vilket innebär att mindre mängder gluten vid sällsynta tillfällen kanske är ok?
Skriven av Linus
Skrevs oktober 2010
Jag har alltid lärt mig att äter jag minsta lilla gluten får jag en skada på tarmen som tar 5 månader att läka, det är vad min läkare har sagt. Men samtidigt känns de logiskt att alla inte är lika känsliga, som jag upptäckte de när jag var 1,5 år, jag hade inte överlevt om de inte hade upptäckt de för var jättesjuk, medans andra kan ha problem länge innan de upptäcker det.
Skriven av Martina
Skrevs december 2010
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons