Byta ut mandelmassan i recept?
Jag är allergisk mot nötter och mandel men har fått ett recept på saffranskladdkaka som jag så gärna skulle vilja prova att baka. Dock innehåller kakan riven mandelmassa så jag undrar nu vad man skulle kunna använda istället? Jag vet att det finns bakmassa att köpa och att man kan göra liknande sådana massor själv av andra frön men jag tänkte mer på om man kan byta ut mandelmassan mot någon helt annan ingrediens? T ex var det någon som tipsade mig om rivet äpple (men sådan allergi finns också i familjen). Ge gärna tips rent allmänt, kan vara intressant att veta till andra recept än just saffranskladdkaka.
Mvh, Elin
Skriven av Gäst
Skrevs december 2011
här hittar du två varianter
Tack för förslag! Jag blev även tipsad av en kompis att ha kokosflingor i eller riven choklad. Jag provade dock att göra receptet alldeles nyss och då uteslöt jag helt enkelt bara mandelmassan och tog lite mer socker i och lite lite mer mjöl än anvisat och det blev jättebra! Men det är superbra att ha alternativ, ska testa dessa framöver!
Skriven av Gäst
Skrevs december 2011
Min kompis som är konditor hade en pojkvän förut som är allergisk mot nötter och mandel. Hon köpte bakmassa och använde istället när det skulle vara mandelmassa odyl i. Det smakade nästan precis som mandelmassa tyckte jag
Skriven av Helle
Skrevs december 2011
Tack för bra tips på mandelmassa
Skriven av Ebba
Skrevs februari 2020
Så bra förslag! Precis vad jag behövde, tack :)
Skriven av Anna
Skrevs februari 2022
Mvh, Elin
Skriven av Gäst
Skrevs december 2011
här hittar du två varianter
http://www.allergimat.com/recept.asp?id=1406
http://www.allergimat.com/recept.asp?id=205
Skriven av Louise
Skrevs december 2011
Tack för förslag! Jag blev även tipsad av en kompis att ha kokosflingor i eller riven choklad. Jag provade dock att göra receptet alldeles nyss och då uteslöt jag helt enkelt bara mandelmassan och tog lite mer socker i och lite lite mer mjöl än anvisat och det blev jättebra! Men det är superbra att ha alternativ, ska testa dessa framöver!
Skriven av Gäst
Skrevs december 2011
Min kompis som är konditor hade en pojkvän förut som är allergisk mot nötter och mandel. Hon köpte bakmassa och använde istället när det skulle vara mandelmassa odyl i. Det smakade nästan precis som mandelmassa tyckte jag
Skriven av Helle
Skrevs december 2011
Tack för bra tips på mandelmassa
Skriven av Ebba
Skrevs februari 2020
Så bra förslag! Precis vad jag behövde, tack :)
Skriven av Anna
Skrevs februari 2022
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)