Byta ut mandelmassan i recept?

Jag är allergisk mot nötter och mandel men har fått ett recept på saffranskladdkaka som jag så gärna skulle vilja prova att baka. Dock innehåller kakan riven mandelmassa så jag undrar nu vad man skulle kunna använda istället? Jag vet att det finns bakmassa att köpa och att man kan göra liknande sådana massor själv av andra frön men jag tänkte mer på om man kan byta ut mandelmassan mot någon helt annan ingrediens? T ex var det någon som tipsade mig om rivet äpple (men sådan allergi finns också i familjen). Ge gärna tips rent allmänt, kan vara intressant att veta till andra recept än just saffranskladdkaka.
Mvh, Elin

Skriven av Gäst
Skrevs december 2011


här hittar du två varianter

http://www.allergimat.com/recept.asp?id=1406

http://www.allergimat.com/recept.asp?id=205



Skriven av Louise
Skrevs december 2011


Tack för förslag! Jag blev även tipsad av en kompis att ha kokosflingor i eller riven choklad. Jag provade dock att göra receptet alldeles nyss och då uteslöt jag helt enkelt bara mandelmassan och tog lite mer socker i och lite lite mer mjöl än anvisat och det blev jättebra! Men det är superbra att ha alternativ, ska testa dessa framöver!

Skriven av Gäst
Skrevs december 2011


Min kompis som är konditor hade en pojkvän förut som är allergisk mot nötter och mandel. Hon köpte bakmassa och använde istället när det skulle vara mandelmassa odyl i. Det smakade nästan precis som mandelmassa tyckte jag

Skriven av Helle
Skrevs december 2011


Tack för bra tips på mandelmassa

Skriven av Ebba
Skrevs februari 2020


Så bra förslag! Precis vad jag behövde, tack :)

Skriven av Anna
Skrevs februari 2022


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier