Färdig lagad mat till baby för att ta med....

Har en son på 8 mån han är allergisk mot soja ägg mjölk.
Skulle villja ha tips på färdig mat som man kan ta med på resa eller äta till lunch.

Skriven av Gäst
Skrevs maj 2001


Hej !
jag har två barn en på 3 år och 1 på 10 månader. Jag brukar göra hemma lagad Yoggi. Det är jätte smidigt.
2 dl vatten och 1/2 msk potatismjöl, låter det koka upp och svaler sedan det i kallt vatten. Jag utgår i från att du har någon typ av mjölkpulver ersättning. Vi har Nutramigen och tar då sex mått av det och vispar ner. Sedan beroende på vad man har hemma, så tar jag sylt och vispa ner. Jätte smidigt. Om du tycker konsistensen är för lös blanda i lite mer potatismjöl men tänk på att det behövs så lite för att det ska bli tjockt.
Sedan brukar jag ha med kräm i en burk och vatten och skaka till lite mjölk. Brukar ta med något mjölkfritt/äggfritt rån till bruka funka bra.
Det finns med tanke på allergerna så finns det barnmatsburkar utan ägg,mjölk och soya. Men inte så många olika.

Skriven av Pia
Skrevs juni 2001


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier

Annons

Annons